Plus Net Open

Bij Pizza Beppe bakken ze de pizza’s precies zoals in Napels

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Pizza Beppe.

Pizza Beppe. Beeld Lin Woldendorp

Een echte Napolitaanse pizza is niet zomaar gemaakt; voordat het keurmerk van de Associazione Verace Pizza Napoletana is bemachtigd, ben je zeker een halfjaar vol opleidingen en tests verder. Omar Sharif (44), mede-eigenaar van de vijfde en nieuwste locatie van Pizza Beppe, weet er alles van: hij is zelf naar Napels geweest.

“We trainen al onze pizzabakkers en gebruiken het fijnste meel en San Marzanotomaten. Pizza’s stoppen we 90 seconden in een steenoven; daardoor krijg je de kenmerkende broodachtige structuur.” Die is nodig: kenmerk van een Napolitaanse pizza is dat je hem twee keer moet kunnen vouwen voor hij breekt.

Veel gedoe voor een maaltijd, maar de pizza uit Napels is sinds 2017 dan ook werelderfgoed. Sharif: “En dus draait het bij ons vooral om het eten. Uiteindelijk is de oven het theater; daar gebeurt het.”

Sharif overdrijft niet: bij binnenkomst is de grijze hittebron in het midden van de zaak niet te missen. Dankzij doorgebroken muren is er een lichte open ruimte ontstaan, waar je de pizzabakkers op de vingers kunt kijken. De eenvoudige stoelen, en neutrale tonen zorgen ervoor dat de pizza alle aandacht krijgt.

Sharif en de andere eigenaren, Laurens Leeuwis (46) en Patrick Kraaijeveld (47), hebben de missie om lekker eten zo simpel mogelijk met de buurt te delen. Iedereen is welkom: mensen op een eerste date of gezinnen van vijf. Leeuwis: “Maar er zitten hier ook Italianen, een goed teken!”

Pizza Beppe
Nassaukade 379
020 2265448

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool.

Ook leuk: volg @hetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden