Plus Net open

Bij Noé worden de baguettes naar Frans familierecept bereid

Beeld Jakob Van Vliet

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Noé.

Bakkerijen genoeg in de stad, maar niet zoals Noé, zegt manager Dylan Watson: “Dit is een familiebedrijf dat begon in Zuid-Frankrijk. De eigenaresse is in Nederland opgegroeid, maar naar Frankrijk verhuisd. Nu is ze terug, en neemt ze de Franse patisserie met zich mee. Alle producten die we gebruiken zijn 100 procent biologisch, dat maakt ons anders dan de rest.”

De nieuwste vestiging op de Vijzelgracht is de derde en de laatste die in de stad wordt geopend. Goede patisserie moet voor iedereen bereikbaar zijn, maar het laatste wat Noé ambieert is een keten worden, benadrukt Watson. Het brood wordt gemaakt met levain: Frans zuurdesemdeeg. De bakkers maken elke dag weer nieuw brood van een basisdeeg dat voor de specifieke herkenbare smaak zorgt.

Het familierecept van Noé is meer dan 33 jaar oud. De baguette (€1,90) is dan ook de grote trots van de bakkerij, en de bestseller. Maar ook de koffie-éclairs (€3,60) zijn een aanrader, vinden ze zelf.

De bakkerij is klein, maar moeilijk te missen bij een wandeling over de Vijzelgracht. Achter de glazen vitrines op de bar liggen verse croissants, chocoladebroodjes en andere zoetigheden. De geur van versgebakken brood en de vrolijke medewerkers zorgen bij binnenkomst voor een warm welkom.

Noé

Vijzelgracht 20
boulangerienoe.com

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden