PlusOpen tijdens corona

Bij keukenwinkel Deksels wordt ingespeeld op de lockdowntrends

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: keukenwinkel Deksels. Robert Grauwelman (58), Kasper van den Hurk (34) en Guus van den Hurk (38) leven toe naar de feestdagen.

null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Er mogen nu maximaal tien klanten in de winkel. Als dit door aangescherpte maatregelen teruggaat naar nul, hebben we geen geld meer om ons personeel te betalen. Daar maken we ons wel zorgen over. Normaal gesproken vinden we rondsnuffelende klanten juist gezellig, maar in deze tijden lijkt me dat niet de bedoeling. Nu wordt er meer met een doel gewinkeld door onze klanten.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Voor ons is de decembermaand ­normaal gesproken de tijd waarin we de meeste omzet draaien, dus die zijn we nu aan het voorbereiden. We verkopen alles voor in de keuken en aan de eettafel, zolang het geen stekker heeft – geen ovens of keukenmachines dus. Dat zijn populaire cadeaus tijdens de feestdagen, maar dit jaar zal het anders zijn. Meestal staan er rond die tijd gemiddeld tachtig mensen in de winkel, waardoor wij met het personeel een treintje moeten maken om pannen door te kunnen geven. Zulke praktijken zijn dit jaar jammer genoeg niet voor te stellen.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“We luisteren nu naar onze vaste klanten en kijken waar zij behoefte aan hebben. De laatste maanden zijn mensen massaal zelf brood gaan bakken, dus hebben we meer spullen ingekocht die daarvoor nodig zijn.”

Hoe houdt u de moed erin?

“We bekijken dingen altijd positief, maar natuurlijk is dit een moeilijke periode. Kasper en Guus staan nu zeven dagen per week in de winkel, omdat we anders niet uitkomen met het personeel. Deksels is een familiebedrijf, maar in maart zijn hun ouders plots met pensioen gegaan. Hun moeder is hartpatiënt, dus voor haar was het niet meer veilig om elke dag in de winkel te staan.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel weer versoepeld wordt?

“Als ondernemers kijken we meestal ver vooruit, maar dit jaar bewijst dat dat niet altijd zijn vruchten afwerpt. Nu zijn we bezig om een alternatieve manier van werken te bedenken voor de feestdagen. Wat we daarna gaan doen, is nog niet aan de orde.”

Deksels

Haarlemmerdijk 136

open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden