PlusNet open

Bij Je lijf en Je Leven worden klachten behandeld met cra­nio­sa­cra­le the­ra­pie

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Je Lijf en Je Leven.

Jip Leferink
Je Lijf en Je Leven, Gijsbrecht van Aemstelstraat. Beeld Nosh Neneh
Je Lijf en Je Leven, Gijsbrecht van Aemstelstraat.Beeld Nosh Neneh

Wie last heeft van fysieke pijn, stress of vermoeidheid en de oplossing graag in de alternatieve hoek zoekt, kan terecht bij Je Lijf en Je Leven. Daar worden klachten behandeld met cra­nio­sa­cra­le the­ra­pie.

“Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar in onze gezondheidszorg worden ze vaak van elkaar gescheiden: je moet naar een huisarts óf een psycholoog,” zegt eigenaar Annemieke Romeijn (52). “Bij deze vorm van ­therapie komen lichaam en geest samen.”

Craniosacraaltherapeuten nemen in het lichaam van cliënten ritmes waar, door bijvoorbeeld hun voeten of hoofd vast te houden. Die ritmes worden veroorzaakt door de rotatie van hersenvloeistof, een beschermende vloeistof om de hersenen en in het ruggenmerg, zegt Romeijn. “De ritmes zijn voelbaar in het hele ­lichaam.” Zo moet duidelijk worden waar klachten mogelijk vandaan ­komen. Een sessie duurt een uur en kost tachtig euro.

Of deze vorm van therapie zweverig is? Romeijn: “Totaal niet. ­Negentig procent van wat ik doe is waarnemen, observeren en onderzoeken. Dat is juist een wetenschappelijke houding.”

Cliënten kunnen na de behandeling minder pijn ervaren en beter slapen, maar deze vorm van therapie moet wel bij je passen, zegt Romeijn. ­

“Vaak weten mensen na één sessie wel of craniosacrale therapie iets voor ze is. Het werkt vooral bij mensen die naar hun lichaam willen luisteren.”

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl.

Je Lijf en Je Leven

Gijsbrecht van Aemstelstraat
06 27016071
jelijfenjeleven.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden