Plus Net Open

Bij de nieuwe Par Hasard kun je de hele avond borrelen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Par Hasard.

Par Hasard Beeld Jakob van Vliet

Het is voor een eigenaar van meerdere zaken moeilijk kiezen, maar voor Xander Hasaart (33) is de nieuwe en derde Amsterdamse vestiging van Par Hasard toch zijn favoriet. Waarom? “Het eetcafé is knus, compact en het grote terras maakt het extra ­gezellig,” zegt Hasaart. “En door de grote ramen kun je van buitenaf makkelijk zien wat er binnen gebeurt.”

Wat daar gebeurt is volgens het vertrouwde Par Hasard-recept: zelfgemaakte friet op zilveren schalen, een geblokte tegelvloer en illustraties van Guy Olivier aan de muren en op de menukaart. Een nieuw element is het houten barretje centraal in het restaurant. “We wilden hier meer een borrelplek van maken. Onze nieuwe uitgebreide borrelkaart maakt het mogelijk om behalve voor een diner ook voor een avondje borrelen langs te komen,” zegt Hasaart.

Ook nieuw op de kaart: een driegangenproeverij om te delen (€28,50), met onder andere steak tartare, fish-and-chips, crème brûlée en petit scroppino’s.

Achter in het restaurant is het afhaalgedeelte met een heuse snack­vitrine met huisgemaakte kroketten en frikadellen. Hasaart: “Je kan hier afhalen net zoals bij de lokale snackbar en wachten op je bestelling onder het genot van een wijntje.”

Met zes vestigingen in totaal – ­onder andere in Scheveningen en ­Almere – kan Hasaart niet overal zijn en geeft hij hier de leiding aan Vincent Weijl (28). “Een rasechte ­Amsterdammer die altijd klaarstaat voor onze zaak”.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (uit) van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Lees ook:

Bij Garage Noord kun je nu ook dineren à la Wu Xing

- De foodfestivals van deze zomer: van vegan tot pizza

- Bij restaurant Gijsbrecht waan je je even op vakantie

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden