PlusWeer open

Bedrijfsleider Kanteen 25: ‘We proberen het nu op andere ­manieren leuk te maken’

Özgür Eylen (43), leidinggevende bij restaurant Kanteen 25, vond thuis zitten zonder sociaal contact zwaar.

null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

Hoe is het om weer open te zijn?

“Fantastisch. Maanden thuis zitten zonder sociale contacten vond ik heel zwaar. We zijn in december opengegaan en moesten in maart weer sluiten, dus echt bekend zijn we nog niet geworden, maar het aantal mensen dat ons op 1 juni vond, was groter dan verwacht.”

Hoe bent u de lockdown doorgekomen?

“We hebben wekelijks vergaderd met ons team en virtueel geborreld. Ook zijn we bezig geweest met onze nieuwe kaart en hebben we nagedacht over de indeling van het terras.”

Wel even lekker rustig zo, zonder collega’s?

“Ik hou van mensen samenbrengen, dus ik heb ze zeker gemist, maar door door alle digitale middelen konden we toch wekelijks samenkomen.”

Is er iets veranderd aan de manier van werken?

“Ja, behoorlijk. Normaliter kan ik hier driehonderd man kwijt, nu maar ­dertig. We mogen niet aan tafel serveren, dus werken we met een soort afhaalsysteem. Iets minder gastvrij, maar we proberen het op andere ­manieren leuk te maken. Zo hebben we een boekenkast aangeschaft, ­zodat mensen hier kunnen ­lezen.”

Nog een voordeel ontdekt aan de ­tijdelijke sluiting?

“Zeker. Ik ben vader van twee en mijn vrouw heeft een vitaal beroep, dus ik was lekker met de kinderen thuis en had ineens meer tijd om samen dingen te doen. ­Natuurlijk baal je, maar ik heb de tijd ­ook gebruikt om te ­genieten van mijn vrijheid.”

Kanteen 25

Kattenburgerstraat 5
kanteen25.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden