Aldus

Bas van Lier kent de leukste plekken voor kinderen in Amsterdam

Bas van Lier (59) schreef het boek 111 Plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben. Wat is de ultieme plek?

Dylan Van Eijkeren
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Eerder schreef u al 111 Plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben, houdt u erg van het getal 111?

“Het bekt lekker en is een mooi aantal, maar van origine is het een Duitse serie, en die is overgenomen door mijn Nederlandse uitgever.”

Hoe werkt het boek?

“Bij elke plek geef ik ook een tip, dus bijvoorbeeld bij de Grafische Werkplaats Amsterdam krijg je de tip dat ook MK24 bestaat, en dat je daar ook kunstlessen kunt volgen. Verder is het ingedeeld op alfabetische volgorde, dus je schiet de hele stad door.”

Is er overlap tussen uw twee boeken, dus een plek die zowel voor volwassenen als voor kinderen leuk is?

“Ja, Museum Vrolik in het AMC, waar je preparaten van lichaamsdelen en Siamese tweelingen en skeletten kunt zien, echt een wonderkabinet. Voor ouders en kinderen met een groener gevoel: de Fruittuin van West, waar je alles kunt zien bloeien en groeien.”

Heeft u ook ontdekkingen gedaan?

“Fotograaf Michaël Ferron en ik hebben onze ogen uitgekeken bij Knutsel Frutsel, een knutselwinkel bij het Hoofddorpplein die werkelijk van onder tot boven tjokvol staat met, tja, spullen waarmee je kunt knutselen. Of de DAT!school in Noord, een multidisciplinaire theaterschool waar je leert een verhaal te vertellen – zo ontzettend goed bedacht.”

En de winnaar is?

“Zo zit het boek niet in elkaar, hoor. Maar wat ik verrassend prachtig vond, is Noordoogst, ook in Noord, een zogeheten stadslandbouw­project met zowel moestuinen als een fantastische natuurspeeltuin en een spartelvijver.”

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden