PlusOpen tijdens corona

Bar Stock geeft klanten na 40 koffies een gratis overnachting

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de gedeeltelijke lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Bar Stock.

Sietske Kleijwegt
Bar Stock, Joris Vermeer (links), Suzanne Oxenaar (midden), Otto Nan (rechts). Beeld Nosh Neneh
Bar Stock, Joris Vermeer (links), Suzanne Oxenaar (midden), Otto Nan (rechts).Beeld Nosh Neneh

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor jullie zaak?

“Het kost normaal gesproken weinig moeite om hotel The Exchange, waar Bar Stock onderdeel van is, op het Damrak vol te krijgen. Dat is nu andere koek, dus onze bar is helemaal gericht op wat er nog wél kan in deze periode. De droom om midden in Amsterdam een plek te openen waar je echt goede koffie kunt halen, was al ontstaan voor de coronacrisis. Nu zijn we druk met heerlijke en eerlijke meeneemkoffie.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Op het Damrak is het nog steeds muisstil. Normaal word je hier overspoeld door toeristen en nu kunnen we met zijn drieën op de stoep voor onze bar gaan liggen zonder mensen in de weg te zitten. Dat is surrealistisch, maar ook een kans om de stad weer terug te geven aan de Amsterdammers.”

Nog creatieve inzichten gekregen door de situatie?

“Door deze crisis is de vanzelfsprekendheid van inkomen weggevallen. Dat is spannend, maar zorgt er ook voor dat we heel creatief moeten nadenken en daar komen mooie dingen uit. We hebben nu een actie waarbij je een gratis overnachting in het hotel krijgt als je veertig kopjes koffie hebt gekocht. Het is bijzonder om mensen de kans te geven bij ons te overnachten, want normaal zitten we altijd stampvol.”

Hoe houden jullie de moed erin?

“Het is nu tijd om duurzame keuzes te maken en te evalueren wat we belangrijk vinden. Onze koffiebonenleverancier Friedhats reist bijvoorbeeld naar koffieplantages over de hele wereld en ziet erop toe dat iedereen in het proces eerlijk wordt betaald. Hij blijft positief, net alsof corona er niet is, en dat geeft ons weer energie om door te gaan.”

Wat is het eerste wat jullie gaan doen als de boel weer wordt versoepeld?

“We staan al maanden in overlevingsstand. Dat zorgt ervoor dat je op een andere manier met elkaar samenwerkt. Iedereen heeft inmiddels geleerd om niet te ver vooruit te kijken, dus nu zijn we erop gefocust om van Bar Stock een succes te maken.”

Bar Stock

Damrak 50H
020 4275382

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden