Bakkerij Hartog's vertrekt uit 'veel te klein' pand in Oost

De bakkerij Hartog's Volkoren verhuist naar de Wibautstraat, na 32 jaar op de Ruyschstraat verderop in Oost te hebben gezeten. Volgens eigenaar Fred Tiggelman is de huidige locatie te klein geworden.

Charlotte Knobben
Bakkerij Hartog's Volkoren op de Ruyschstraat. Beeld Hartog's Volkoren
Bakkerij Hartog's Volkoren op de Ruyschstraat.Beeld Hartog's Volkoren

De populaire bakkerij heeft vaak een lange rij voor de deur, waardoor de klanten - gemiddeld 2.000 per dag, aldus de bakker - opgepropt op de stoep komen te staan. "Pal voor de ingangen van huizen. Bovendien misten wij een laad- en losplaats voor de auto."

Van 2008 tot 2014 had de bakkerij een 'boterhammenwinkel' op de Wibautstraat 77, maar verschillende vestigingen onderhouden bleek een logistieke uitdaging. Tiggelman: "Daarom hebben we besloten om de twee panden daar naast te kopen en die te doorbreken, zodat het één grote, centrale plek wordt. Hier wordt bijgebakken, bakles gegeven en natuurlijk ons assortiment verkocht."

In de zon
Aan het assortiment zal niks veranderen: nog steeds kan de klant bij de bakkerij terecht voor verschillende broden, koeken en brood met beleg. Bijkomend voordeel van de nieuwe vestiging is dat men voor de bakkerij in de zon kan zitten. De opening is 11 april.

Hartog's Volkoren bestaat ruim 120 jaar. Het interieur van de nieuwe vestiging zal geïnspireerd zijn op de eerste locatie van de bakkerij: witte muren, een granieten vloer en een marmeren toonbank.

Bang om door de verhuizing klanten te verliezen is Tiggelman niet: "Als je ons brood kent, blijf je bij ons komen, daar ben ik van overtuigd. In onze eigen maalderij malen wij Nederlandse tarwe zonder toevoegingen tot volkorenmeel: uniek brood waar je voor omrijdt." De productie van het brood zal nog steeds op de Ruyschstraat gebeuren: de bakkerij kan hun oude, vertrouwde vestiging toch niet helemaal laten gaan.

undefined

De nieuwe vestiging op de Wibautstraat. Beeld Hartog's Volkoren
De nieuwe vestiging op de Wibautstraat.Beeld Hartog's Volkoren
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden