PlusNet Open

Bacco Ristorante & Vineria

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bacco Ristorante & Vineria.

Daniela Petrozzi: 'Bacco is een traditioneel restaurant, maar dan met heel veel wijn'Beeld Marijke Stroucken

Hij vriest af en toe bijna van zijn scootertje af. Fabrizio Magi (48), restauranthouder en beroepsitaliaan, scheurt elke dag door Amsterdam om verse vis en vlees te kopen: "Voor een ribeye ga ik naar de Jan van Galenstraat en op de Nieuwmarkt zijn de lekkerste mosselen."

Magi kwam in 1993 naar Nederland om bij ijssalon Pisa te werken en rolde toen de horeca in: hij wilde ook in de winter graag een dak boven zijn hoofd. Een vriendschap met de eveneens Italiaanse Daniela Petrozzi (40) resulteerde in zijn nieuwste project: Bacco Ristorante & Vineria.

Vijftig soorten wijn
Bacco serveert vijftig soorten wijn die in boekenkastconstructies aan de muren staan pronken. Petrozzi, die de software-industrie zat was en op reis besloot dat ze iets wilde verkopen waar ze wél van houdt: "Bacco is een traditioneel restaurant, maar dan met heel veel wijn'.

De Milanese kok Gianluca Cabrelle (31) werkt het liefst met biologische en lokale producten, iets waar hij in de Michelingids van 2014/15 voor is geprezen.

Weinig 'blabla'
Hij gaf zijn baan bij een chiquer restaurant op omdat hij geen fabriekswerk meer wilde doen: "In de open keuken van Bacco kan ik gezellig met mensen kletsen."

Magi eet graag de tagliatelle met wildragout (€13) en Petrozzi de Milanese risotto (€14). Ook de vleesplank met varken en wild zwijn (€12) en het kaasplankje met wittetruffelhoning (€10) zijn favoriet. "Bacco heeft lekker eten, lekker drinken en weinig blabla," zegt Magi.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Bacco Ristorante & Vineria

Fannius Scholtenstraat 26
www.bacco-ristorante.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden