Bezorgtest

¡Ándale! ¡Ándale! Los Pilones bezorgt heerlijk traditioneel Mexicaans

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Los Pilones.

De taco’s worden geleverd als bouwpakketje. Beeld Monique van Loon
De taco’s worden geleverd als bouwpakketje.Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?

Vandaag maken we een reis naar Mexico in eigen stad. Bij Los Pilones – een restaurant met vestigingen aan de Geldersekade en op de Kerkstraat. Die laatste doet ook aan bezorging. De zaak bestaat al twintig jaar en werd opgericht door drie Mexicaanse broers.

Wat biedt het menu zoal?

Hier eet je geen tex-mex (een mix van de Texaanse en Mexicaanse keuken), maar echt traditioneel ‘mex-mex’. Vooral verschillende soorten taco’s dus, maar Los Pilones staat daarnaast bekend om zijn ­alcoholische versnaperingen op basis van tequila en mescal. Een aantal bezorgen ze zelfs: een halve liter pre-mix voor een tientje. Perfect voor met z’n tweetjes, lijkt me.

¡Ándale! ¡Ándale!

De bestelling wordt op tijd geleverd en is netjes verpakt. Allereerst val ik de totopos met guacamole (€7,50) aan. De maistortillachips lijken niet zelfgemaakt, da’s jammer, maar ze smaken prima. De wel­bekende avocadodip is daarentegen duidelijk homemade: vers, romig en gelukkig niet te glad gedraaid. Ik vind het alleen een tikkie prijzig samen, al is de hoeveelheid chips royaal te noemen.

Waarvan akte. Hoe smaken de taco’s?

Ik bestelde twee varianten, die allebei als een soort do-it-yourself bouwpakketje komen, met alle condimenten en tortilla’s los. Slim. Voor zo’n doosje van vier stuks betaal je €17,50. Meer dan bij menig concurrent, maar de kwaliteit blijkt érg goed.

Neem nu de carnitas: botermals en ­lekker vettig varkensvlees, chicharron (krokant gefrituurd zwoerd), koriander en ui. De groene pico de gallo-saus tintelt op de tong door de pepers. Alles los is al heerlijk, maar gecombineerd geeft het pas echt vuurwerk. Ook de maistortilla’s zelf vind ik zeer degelijk gemaakt.

Hoe anders smaken de taco’s al pastor. Traditioneel zijn deze gevuld met varkensvlees, maar ik bestelde de veganistische variant met knolselderij. Pluspunten voor de originaliteit! De sappige stukjes knol zijn gemarineerd in adobo (van adobar, marineren): een tomatenpuree op basis van gerookte jalapeño’s. Dat maakt ze tamelijk pikant, dus opgepast als je daar niet zo goed tegen kunt. De ananas is gelukkig een zoete tegenhanger.

Ook over de flautas (€9,50 voor vier stuks), gefrituurde tortilla’s gevuld met kip, ben ik erg enthousiast. De rolletjes zijn knapperig vanbuiten en zacht van­binnen. De salsa verde erbij is wel aan de scherpe kant. De verse kaas en room als topping verzachten.

Afblussen maar?

Ik voel me nogal een Hollander met mijn ongetrainde tong, maar gelukkig biedt de mezcalita verkoeling. Een zoetzure cocktail naar mijn hart, met rokerige mescal en veel frisheid door de limoen. Wat een feestje.

Los Pilones

Open wo-za 17.00 tot 20.00 uur (za vanaf 15.00 uur)
Bestellen via Uber Eats en Deliveroo, en takeaway via ­lospilones.com
Prijs €62 voor guacamole met tortillachips, twee soorten taco’s, flautas en cocktail
Aanrader Absoluut!

Op deze pagina vind je alle afleveringen van geteste bezorgmaaltijden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden