Amsterdamse chefs koken culinair bij KFC

Op hun menukaart prijken normaal gesproken kaviaar, tarbot en krokante kikkerbillen, maar chefs Bert van Buschbach en Frank Schipper van restaurant De Compagnon leggen zich deze kerst toe op het bereiden van een heel ander viergangenmenu, met kip, kip en nog eens kip.

Er worden kerstdiners georganiseerd in KFC-vestigingen in Rotterdam, Nijmegen en bij de Foodstrip in Zuidoost. Beeld Marc Driessen

Van Buschbachs keuken aan de Warmoesstraat werd door fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken ingeschakeld om in drie restaurants tegelijkertijd een speciaal, feestelijk viergangendiner te serveren aan een geselecteerde groep van 260 gasten.

Er worden kerstdiners georganiseerd in KFC-vestigingen in Rotterdam, Nijmegen en bij de Foodstrip in Zuidoost. De kiprestaurantketen heeft meer dan tweeduizend aanmeldingen met motivatie ontvangen voor het diner. Van Buschbach: 'Ik heb een paar van die motivaties gezien en het zijn toch vooral mensen die niet de middelen hebben om op een andere manier kerst te vieren. En het zijn fans van KFC. Het is gewoon eens een heel andere groep om voor te koken, dat maakt het heel interessant.'

Van Buschbach is niet de enige Amsterdamse chef die zich op de kerstschnabbels heeft gestort: Ron Blaauw (van Ron Gastrobar en Ron Gastrobar Oriental) liet zich door supermarktketen Jumbo invliegen om ouderwetse varkenshaasmedaillons met groenepeper-saus te maken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden