PlusOpen tijdens corona

Alle materialen staan nu buiten bij sportschool Kracht

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: Charlotte Maris (28), eigenaar van sportschool Kracht Amsterdam, heeft de tuin omgetoverd tot volledig ingerichte gym, met festivaltent.

Anna Livia de Kort
Charlotte Maris van sportschool Kracht Amsterdam. Beeld Susanne Stange
Charlotte Maris van sportschool Kracht Amsterdam.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke ­lockdown voor uw zaak?

“Het is heel vervelend dat sportscholen al lange tijd dicht zijn. Wel mogen we sinds een aantal maanden buiten sporten. Onze tuin van 600 vierkante meter is omgetoverd tot een volledig ingerichte gym. Ik heb geïnvesteerd in een festivaltent en alle fitnessmaterialen staan nu buiten: van roeimachines en fietsen tot halters, gewichten en springtouwen. Omdat de tuin zo groot is, hebben we het geluk dat er toch wat mensen tegelijkertijd op afstand van elkaar mogen sporten.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“Ik vind dat we genoeg ruimte in de sportschool hebben om voldoende afstand te garanderen. Ook geloof ik erin dat een gezonde levensstijl het beste wapen is tegen het coronavirus. Daarom blijf ik het lastig vinden dat de sportscholen dicht zijn; hopelijk komt daar snel verandering in.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We hebben online-evenementen georganiseerd, zoals een kerstbingo en een pubquiz. Dit was ontzettend leuk; zo hadden we toch contact met onze leden. We hebben ook veel ­lessen via Zoom gegeven, op dit moment vooral aan bedrijven. Iedereen doet enthousiast mee achter zijn of haar laptop, dus dat werkt eigenlijk best goed. Mensen tunen in, de muziek gaat aan en de work-out kan beginnen. Op deze manier hebben collega’s toch interactie met elkaar.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Het is goed om te blijven kijken naar wat in deze lastige situatie nog wél kan. We willen vooral onze leden in beweging houden. Dit gaat tot nu toe erg goed en zo blijven we positief.”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Het lijkt me zo fijn om elkaar weer een high five te kunnen geven na het sporten. Een high five geeft een groepsgevoel, omdat je samen iets bereikt hebt en elkaar daarna feliciteert. En zodra het kan, ga ik met mijn vrienden naar een festival of feestje. Ook kijk ik er erg naar uit om weer naar een museum te gaan, zonder reserveringen of tijdsloten.”

Tips? open@parool.nl.

Sportschool Kracht Amsterdam

Nieuwe Hemweg 7T

www.krachtamsterdam.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden