Aldus

Abdelhamid Idrissi koppelt Amsterdammers met een kleine beurs aan boeren

Abdelhamid Idrissi (31), oprichter van Boeren voor Buren, schuift vandaag aan bij de World Food Day Show. Hij haalt zijn eten sinds kort bij de boer.

Noor Lagendijk
null Beeld geen credit
Beeld geen credit

Het is Wereldvoedseldag. Gaat u vandaag iets bijzonders doen?

“Ik ben een van de sprekers bij de gratis online World Food Day Show, georganiseerd door het Netherlands Food Partnership en Food Cabinet. We gaan praten over voldoende, gezond en duurzaam eten. Door mijn Stichting Studiezalen sta ik dicht bij Amsterdamse gezinnen uit kwets­bare wijken, waar lang niet altijd genoeg eten is. Denk aan alleenstaande moeders die geen baby­voeding kunnen betalen.”

Dus u kwam met Boeren voor Buren.

“Tijdens de coronacrisis zijn we deze gezinnen gaan bellen om te vragen wat er nodig was. Ik werd dag en nacht teruggebeld. Ook werd ik benaderd door de Rabobank; in Flevoland zouden miljoenen kilo’s groenten en fruit verpieteren. Die producten hebben wij bij de gezinnen gebracht, rechtstreeks van de boer.”

Had u eerder contacten met boeren?

“Nee. Tijdens de eerste levering ging ik mee in de vrachtwagen naar Flevoland. De dag erna ging ik er met mijn gezin heen. Dit moesten ze zien.”

Bent u duurzamer gaan eten?

“Het is zelfs zo dat ik de boer nu het liefst persoonlijk ken. Eerst had ik geen idee wat een pastinaak was. Alle kennis over eten die ik opdoe, wil ik overbrengen aan de gezinnen.”

Blijft Boeren voor Buren voor ­­­Am­sterdammers met een kleine beurs?

“Voorlopig houden we het bij stadspasgezinnen. We willen ons model – een eerlijke prijs voor de boer en betaalbaar, gezond eten voor gezinnen – eerst goed op poten zetten. Verder hoop ik dat ieder kind leert wat een pastinaak is.”

wereldvoedseldag.com, vanaf 16.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden