Weekendtips

7 x de beste tips voor dit weekend in Amsterdam

Nog geen plannen dit weekend? Het Parool tipt alvast tien evenementen. Wandel langs woonboten of luister naar Ingmar Heytze.

Ella Santhagens en Anna Livia de Kort
Pakhuis de Zwijger organiseert een Late Night Talk over online shaming. Beeld geen credit
Pakhuis de Zwijger organiseert een Late Night Talk over online shaming.Beeld geen credit

Lockdownkunst

Video-expositie

In de Upstream Gallery is de expositie Running in circles van Jeroen Jongeleen te zien. Tijdens de lockdown maakte de kunstenaar video’s van lege plekken in en aan de randen van Rotterdam. Met zijn werk probeert hij mensen na te laten denken over de manier waarop advertenties, bedrijven en architectuur ons gedrag beïnvloeden. De expositie is te zien in tijdslots; voor maximaal vier bezoekers per half uur.

3 maart tot 16 april, upstreamgallery.nl

Fidget toys maken met Kidsproof. Beeld geen credit
Fidget toys maken met Kidsproof.Beeld geen credit

Friemelspeelgoed

Online workshop

Fidget toys: speelgoed waarmee je eindeloos kunt friemelen. Volgens Kidsproof zijn kinderen er van in de ban sinds zij meer binnen zitten door de lockdown. Daarom biedt de organisatie een workshop ‘fidgettoys maken’. In een video leggen twee meisjes uit welke materialen je nodig hebt en welke instructies je moet volgen. Voor kinderen tot ongeveer 10 jaar.

Gratis, kidsproof.nl

Earth Hour van WNF. Beeld geen credit
Earth Hour van WNF.Beeld geen credit

Earth Hour Live

Audiostream

Vanwege Earth Hour gaan zaterdagavond de lichten uit. Met het jaarlijkse initiatief vraagt het WNF aandacht voor klimaatverandering. Vanuit de studio van dj Armin van Buuren wordt een livestream uitgezonden. Als het licht uitgaat, gaat Earth Hour Live verder als audiostream met onder meer een minishow van cabaretier Guido Weijers, een klimaatles van weervrouw Amara Onwuka en optredens van muzikant Danny Vera en de band Friday.

Zaterdag, 20.15 uur, gratis, www.wwf.nl

Het Bimhuis streamt zaterdag een optreden van Bonsai Panda. Beeld geen credit
Het Bimhuis streamt zaterdag een optreden van Bonsai Panda.Beeld geen credit

Bonsai Panda

Livemuziek

Zaterdag streamt het Bimhuis een optreden van Bonsai Panda. Het nieuwe Rotterdamse muziekcollectief wordt geleid door gitarist Jelle Roozenburg en trompettist Louk Boudesteijn, die klassieke muziek en jazz spelen en improviseren. Verder met saxofonist en klarinettist David Kweksilber, trompettist Romain Bly en Jimmi Jo Hueting op drums en elektronic. De livestream is te volgen op het YouTubekanaal en de Facebookpagina van het Bimhuis.

Zaterdag, 20.30 uur, gratis, bimhuis.nl

Maarten Reesink, Roos Vonk en Martine van Zijll Langhout gaan met elkaar in gesprek over dieren. Beeld geen credit
Maarten Reesink, Roos Vonk en Martine van Zijll Langhout gaan met elkaar in gesprek over dieren.Beeld geen credit

Hiphop en r&b

Paradiso live

Elk weekend kan Paradiso naar jouw woonkamer komen met een online clubnacht. De vier uur durende show is deze week in handen van Boss, een clubavond met hiphop en r&b-muziek. De avond is divers: er is muziek van Snoop Dogg en Dr. Dre tot Destiny’s Child. De line-up bestaat uit onder anderen de Russische disjockey en muziekproducent Dj Smash en Dj Soulfania die vaak discomuziek en Afrobeats draait.

Zaterdag, 20.00 uur, gratis, paradiso.nl

Wandel een route van het Woonbootmuseum. Beeld Tanny Noteboom
Wandel een route van het Woonbootmuseum.Beeld Tanny Noteboom

Langs de woonboten

Wandelroute

Het Woonbootmuseum heeft een wandeling samengesteld langs woonboten. De kaart bestaat uit twee routes: de grachtenroute (2 kilometer) en de Amstelroute (1,5 kilometer). De grachtenroute geeft antwoord op vragen over wonen op het water en gaat onder andere langs de boten de Sigaar, Suzanne en de Poezenboot. Op de Amstelroute ontdek je bijzondere boten zoals de Korenlichter, die werd gebruikt voor het vervoer van graan.

De kaart is te downloaden op houseboatmuseum.nl

Wandel de oesterwandeling van Shannice Wilner. Beeld geen credit
Wandel de oesterwandeling van Shannice Wilner.Beeld geen credit

Oesterwandeling

Looproute langs horeca

Loop zaterdag een van de twee Oesterwandelingroutes, georganiseerd door Shannice Wilner. Wandel langs restaurants en cafés als Lion Noir, Brasserie van Baerle en Pekelharing in De Pijp of langs Dauphine, Wilde Zwijnen, Visbar Beet en de Plantage in Oost. Bij elke stop krijg je een of twee oesters, en meestal ook een glas wijn, bubbels of bier. Tickets zijn verkrijgbaar via de Instagrampagina @oesterwandeling.

Zaterdag, €31, instagram.com

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden