Lijstje

5x hier bestel je een maaltijd met asperges

Van pokébowl tot tosti: elke week vijf goede adresjes voor specifieke culinaire verlangens.

Beeld -

Met Schotse zalm

Het aspergeseizoen is geopend, dus hebben telers en lokale ondernemers de site aspergesvandeteler.nl in het leven geroepen. Zo kun je dit jaar thuis van speciale aspergemenu’s genieten. Restaurant Belhamel had hetzelfde idee en biedt een driegangenmenu aan (€25).

Als voorgerecht krijg je een aspergesoep met kervel, als hoofdgerecht hachee van Black Angus-rund met spruitjespuree en als dessert panna cotta met roodfruitcoulis. Los bestel je de klassieke asperges flamande met ham of Schotse zalm (€17,50). Tip van de chef: bestel er een fles pinot gris bij (€20) om de maaltijd compleet te maken.

belhamel.nl

Vers uit Limburg

Restaurant Par Hasard bezorgt op verzoek een tweedaags lentepakket voor twee personen (€69), gevuld met lokale producten. Zo kun je op de eerste dag ­genieten van asperges van de Limburgse boerderij De ­Winkelmolen, krieltjes, gekookte ham, roomboter en eieren. Dag twee staat het zuurvlees van Par Hasard op het menu. Als afsluiter bevat het pakket Beluga Easter Roulette-bonbons. In de chocolaatjes zit karamel en gezouten popcorn, maar pas op: een van de vier is ‘the killer’. In deze bonbon is de allersterkste Amerikaanse Mad Dog-peper verwerkt. Zorg dat die voor je huisgenoot is.

cafeparhasard.nl

Ham, ei en botersaus

Bij de luxe brasserie Maris Piper hebben ze nieuwe gerechten bedacht voor thuis, zoals een frietje, falafel of noodles. Maar à la carte bestellen kan ook. De klassieke asperges flamande staan voor vijftien euro op de kaart. Ze worden geserveerd met een ham-botersaus en een eitje. Je moet ze nog wel even zelf opwarmen in een pannetje warm water. Bij dit hoofdgerecht doen de wijnen Riesling (€31,50) en de pinot bianco (€24,50) het goed. Zin in iets sterkers? Ga voor een Bloody Mary of Espresso Martini (beide €7,50).

bredagroup-amsterdam.com/restaurant-maris-piper

Witte-asperge-magnum

Vegan restaurant Yerba creëert elke week een nieuw driegangenmenu (€20). De aankomende week zal het hoofdingrediënt witte asperges zijn. Zo kun je gegrilde asperges verwachten, met rösti gemaakt van wortels en een truffel vegan-yoghurtsaus. Aangezien Yerba een no waste-restaurant is, wordt van de overgebleven aspergeschillen een speciaal dessert gemaakt: de witte-asperge-magnum, een ijsje dat volledig plantaardig is.

Bestellen via yerbabar@gmail.com of 020-471 4695

Doe-het-zelf

Haal een DIY-maaltijdpakket op in West (bij Bar Baarsch) of in Oost (bij Visbar Beet), met alle ingrediënten voor asperge flamande. Zeekraal, botersaus, krieltjes, eieren en asperges zitten standaard in het Vegapakket (€14,50). Deze is aan te vullen met ham (€2,50 extra) of zalm (€3,50 extra). Maak het helemaal af met een fles verdejo of grüner veltliner (€12,75). Alle ingrediënten zijn ook los verkrijgbaar en binnen de Ring wordt aan huis bezorgd. Bij je bestelling ontvang je een recept en een link naar een instructievideo, zodat je als echte chef-kok aan de slag kunt.

omdehoek.shop/horeca/bar-baarsch

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden