Lijstje

5x hier bereid je je eigen maaltijd aan tafel

Van pokébowl tot tosti: elke week vijf goede adresjes voor specifieke culinaire verlangens. Deze week: hier bereid je aan tafel zelf je maaltijd.

Pizzarettepret

Bij Bowlingbaan De Kegel kunnen bezoekers zelf hun pizza bakken. Het is niet het echte werk zoals in Italië; in plaats van een grote pizzaoven staat er een mini-pizzarette op tafel en zijn de pizza’s in één hap weg, maar het gaat om het idee. Gasten krijgen kleine pizzabodems die ze zelf kunnen beleggen met tomatensaus, kaas en verschillende toppings: van salami en tonijn tot paprika en ananas. Na zo’n zeven minuten is de mini-pizza klaar. Misschien geen culinair hoogstandje, maar wel erg leuk om te doen.
Bovenkerkerweg 81, Amstelveen

All you can eat

Koreaans barbecueën, dat is zelf je gerechten bereiden op een ingebouwde grill in de tafel. Bij Miss Korea ­krijgen bezoekers tweeënhalf uur de tijd om zich uit te leven op de all you can eat Koreaanse barbecue. Elke gast mag per gang (in totaal vijf) drie grill-ingrediënten kiezen. Verwacht geen hamburgers of speklappen, er worden echte Koreaanse specialiteiten geserveerd. De bekendste is bulgogi: op Koreaanse wijze gemarineerd rundvlees. Een tip: trek geen nette kleren aan, de ­barbecuegeur trekt er namelijk behoorlijk in.
Albert Cuypstraat 66-70

Extra sappig

Bij Day’s StoneGrill 1870 kun je zelf je eten grillen op een gloeiend hete, natuurlijke vulkanische steen. De stukken vlees en vis, afkomstig van landen over de hele wereld, worden eerst in de keuken gemarineerd. Daarna worden ze naar de tafel gebracht, samen met een ­lavasteen van 450 ºC. Die laatste zorgt ervoor dat alleen de buitenkant van het stuk vlees of vis dichtschroeit, waardoor het sappig blijft. Ook wordt er geen vet of olie gebruikt. Kortom, de perfecte biefstuk bakken was nog nooit zo makkelijk.
Spuistraat 4

Knoeien mag

In China is hotpot een razend populaire manier van fonduen. Hierbij komt er een grote pan hete bouillon op tafel, waarin gasten zelf vlees, vis en groenten aan bamboestokjes kunnen garen. Bij Yuan’s Hot Pot bereid je op deze traditionele manier zelf je eten. Eerst kies je uit pittige of milde bouillon, waarna een lastigere keuze volgt: welke vis, vlees en groenten gaan de hotpot in? Er zijn legio opties, zoals lamsvlees, krab, spinazie of tofu. Binnen een paar minuten zijn alle ingrediënten gaar. Knoeien mag, want iedereen krijgt een schort om.
Rijnstraat 51

Dippen maar

Tijdens de donkere dagen gaat er niets boven een avond met vrienden of familie, hangend boven een pan kaasfondue. Dat kan bijvoorbeeld bij restaurant Het ­Karbeel, waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terechtkunt voor een pan dampende kaas. Goed, de fondue wordt in de keuken al klaargemaakt, maar daarna bepaal je zelf of je er brood, vlees of groenten in dipt. Ook qua kaas valt er wat te kiezen: op de kaart staan bijzondere kaassmaken als la truffe ­(truffel en gemarineerde paddenstoelen) en Napoli (Gruyère, mozzarella, zongedroogde tomaten en ­basilicum).
Warmoesstraat 16

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden