PlusOpen tijdens corona

5D-attractie This is Holland: ‘Zaterdag gaan we eindelijk weer open!’

Van ondernemers wordt in coronatijd veel creativiteit gevraagd. Hoe gaan ze om met de lockdown? Dat lees je in de rubriek Open tijdens corona. Vandaag: commercieel directeur Joost van Berkel (42) van This is Holland voelt kriebels omdat hij weer open mag.

Ella Santhagens
Joost van Berkel van This is Holland. Beeld Susanne Stange
Joost van Berkel van This is Holland.Beeld Susanne Stange

Wat betekent de gedeeltelijke lockdown voor uw zaak?

“Wij zijn al ruim 265 dagen dicht; voor ons was het een volledige ­lockdown. Wij zijn een binnenattractie en mochten daardoor de afgelopen maanden onze deuren niet openen. In onze attractie maak je een 5D-vlucht over het Nederlandse landschap waarin al je zintuigen ­worden geprikkeld: je voelt water en wind op je huid, je ruikt lavendel, de zee en hooi en je ziet verschillende plekken. Online kun je dat niet overbrengen.”

Hoe gaat de komende tijd eruitzien?

“We zijn er helemaal klaar voor om 5 juni open te gaan en hebben er erg veel zin in. Ook zijn we sinds vorige week in samenwerking met Nijntje begonnen met het verkopen van knuffeltickets. Met dit ticket kan je een bezoekje brengen aan onze attractie en krijg je een Nijntjeknuffel. Deze mag je zelf houden of naar iemand sturen. Per ticket doneren wij 10 euro aan het Sikkelcelfonds.”

Heeft u nog creatieve inzichten ­gekregen door de situatie?

“We hebben deze periode gebruikt om het pand schoon te maken en op te knappen. Hierdoor is het nog nooit zo spic en span geweest. Ook was er tijd voor technisch onderhoud en we zijn samen met het personeel met knijpstokken vuil gaan rapen langs de IJ-oever.”

Hoe houdt u de moed erin?

“Ik vond het moeilijk dat er elke keer kleine beloftes werden gedaan over de versoepelingen. Hierdoor dacht ik steeds dat we binnenkort open mochten. Dat viel keer op keer tegen. In tegenstelling tot de voorgaande maanden heb ik nu voor de eerste keer perspectief. Zaterdag gaan we eindelijk open!”

Wat is het eerste wat u gaat doen als de boel verder wordt versoepeld?

“Extra versoepeling betekent dat we meer gasten kunnen ontvangen. Dat is vanaf 5 juni ongeveer 30 per keer. De volledige capaciteit is 40 per keer. Zodra dat weer kan, wordt het alleen nog maar leuker. Deze hele fase is vergelijkbaar met de kriebels van toen we in 2018 open gingen.”

This is Holland

Overhoeksplein 51

thisisholland.com

Tips? open@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden