Lijstje

5 goede adresjes in Amsterdam om gevulde pasta te eten

Van pokébowl tot tosti: elke week vijf goede adresjes in Amsterdam voor specifieke culinaire verlangens.

Ravioli.Beeld Shutterstock

Citroen en ricotta

Bij Holy Ravioli maken ze al elf jaar gevulde pasta. In hun citroen-ricottaravioli (€10) zijn ricotta, Parmezaanse kaas, aangezette uien, citroenzest en peper en zout verwerkt. Een vulling zonder al te veel poespas, maar de combinatie van ingrediënten zorgt voor een frisse en milde smaak. Dat maakt de pasta makkelijk te combineren met allerlei sauzen en groenten.

Holy Ravioli, Jan Pieter Heijestraat 88

Bitterkoekjes

Ravioli gevuld met bitterkoekjes, dat klinkt op z’n minst twijfelachtig. Toch werkt het heel goed bij Toscanini. Hun ravioli con zucca (€18) is gevuld met pompoen, Parmezaanse kaas en amaretti: Italiaanse bitterkoekjes op basis van amandelen. Daardoor proeft de ravioli zoet, zout en – jawel –een beetje bitter.

Toscanini, Lindengracht 75

Ricotta

De pastakussentjes (géén ravioli) van Pepe e Nero zijn gevuld met schapenkaas en een ricotta van koemelk (€15,75). Dat laatste maak je door kaaswei, een restproduct bij het kaasmaken, opnieuw aan de kook te brengen– ricotta betekent letterlijk ‘herkookt’. De vulling bestaat verder uit broodkruimels, zout en peper en heeft een zachte, niet te sterke smaak.

Pepe e Nero, Eerste Oosterparkstraat 3-5

Gerookte paling

Ook aan de visliefhebbers is gedacht. In plaats van een bord tortellini, krijg je bij dit gerecht één grote gevulde pasta: een tortello (€20). Deze is gevuld met een Nederlandse klassieker: gerookte paling. Vanzelfsprekend krijgt het gerecht hierdoor een rokerige smaak. De snijbietjes sluiten daar goed bij aan en geven het een ‘mooie aardse nuance’.

Restaurany Incanto, Amstel 2

Carbonara

Bij liefhebbers van spaghetti carbonara zal deze ­gevulde pasta in de smaak vallen. De bekende carbonarasaus wordt traditioneel gemaakt van ei, pecorino en porchetta (wangspek van een varken). Bij Roberto’s krijg je de saus niet op, maar ín de pasta. De pastapakjes die je hier bestelt, zijn gevuld met pecorinocrème gemengd met varkenswang en courgette (€18).

Roberto’s Restaurant, Apollolaan 138

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden