4x

4 x Hollandse dragers

Esther Muller
null Beeld

Amsterdam om je arm

Volgens eigenaar en ontwerper Desiree Kleinen zijn de tassen die ze maakt onder de naam Ree Projects ingetogen, minimalistisch en tegelijkertijd heel uitgesproken. De tassen worden ontworpen in Amsterdam en gemaakt door een Italiaans familiebedrijf. Het leer wordt lokaal ingekocht en is een bijproduct van de vleesindustrie. Alle materialen zijn gecertificeerd, inclusief de verf, om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben en de voetprint laag te houden, aldus het merk.
Prijs: €695, www.reeprojects.com

null Beeld

Samenspel

Maeden werkt met Nederlandse ontwerpers uit verschillende vakgebieden, die ieder een eigen tas ontwikkelen. De tassen worden gemaakt in Nederland van leer dat een bijproduct is van de melkindustrie; het komt van ‘zuivelkoeien’ die geslacht worden omdat ze te oud zijn. Onlangs maakte het label bekend dat in 2023 designs van Carole Baijings, Kate Hume, Scheltens & Abbenes en Ronald van der Kemp aan de collectie worden toegevoegd. Tot die tijd is het flaneren geblazen met de modellen van David Laport, Tijmen Smeulders, Julia Bocanet of Mae Engelgeer.
Prijs: vanaf € 430, www.maeden.nl

null Beeld

Meebewegen

Emma Kroon wil met Méa Méa laten zien hoe mooi onbehandeld leer kan zijn. Met Raphaelle Hanley, accessoireontwerper voor onder andere Louis Vuitton en Yves Saint Laurent, heeft ze de missie tijdloze tassen te creëren van het mooiste, natuurlijke materiaal, dat meebeweegt met het leven van de drager. Elke tas heeft een uniek nummer als eerbetoon aan de Italiaanse vaklieden die de tassen in elkaar zetten.
Prijs: €2495, www.mea-mea.world

null Beeld

Noord-Zuidlijn

Het tassenlabel SGNTR (spreek uit als Signature) kwam op in 2021. Met haar designs wil Roxanne Rivera, het creatieve brein achter het label, haar Nederlandse en Spaanse roots verbinden. De tassen worden gemaakt in een onafhankelijk atelier in Zuid-Spanje, waar goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk salaris voorop staan, belooft ze. De tassen worden in beperkte oplages gemaakt. Het afgebeelde model is de Andrea.
Prijs: €270, www.sgntr.eu

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden