PS Stadsgids Bewaar

The Bulldog en skateshop Ben-G lanceren kledinglijn

De nieuwe kleding.
De nieuwe kleding. © The Bulldog

Op zaterdag 20 april opent Amsterdams coffeeshopicoon The Bulldog samen met skatewinkel Ben-G een pop-upwinkel, waar een collectie kleding én exclusieve Nikes worden verkocht.

In de zomer van 2017 renden fashionista's, influencers en je schoonmoeder ineens massaal naar de Febo. Niet voor een frikandel speciaal, maar voor een speciale kledinglijn van het merk. Nu hoopt coffeeshop The Bulldog, in een samenwerking met bekende skatewinkel Ben-G hetzelfde voor elkaar te krijgen met een aantal kledingstukken.

Voor de verkoop van deze beoogde virale kledinglijn wordt een eendaagse pop-up geopend op de Wallen. Dat gebeurt op de officieuze Wereld Cannabisdag, op 20 april. Dan worden een beperkt aantal truien met bulldogs verkocht en zullen mensen in de rij staan voor de nieuwe Nike SB Dogwalker.

Wereld Cannabisdag
De winkel opent op 20 april vanwege '420', het codewoord voor de wietcultuur. In 1971 gebruikten vijf Californische studenten codewoord 420 om te bespreken dat ze om 4:20 uur samen jointjes zouden gaan roken. Sindsdien is het codewoord veelgebruikt in popcultuur.

The Bulldog bestaat al lang. In 1975 nam Henk de Vries de seksshop van zijn vader over op de Wallen en startte daar een van de eerste coffeeshops van Amsterdam. 

The Bulldog/Ben-G pop-up 
Zaterdag 20 april (10.00-17.00)
Oudezijds Voorburgwal 88.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.