PS Stadsgids Bewaar

Otto Nan: 'Kookschool in Uruguay is geen vlucht uit Amsterdam'

De Argentijnse sterrenchef Francis Mallmann (r) aan het werk in zijn Restaurante Garzón in Uruguay
De Argentijnse sterrenchef Francis Mallmann (r) aan het werk in zijn Restaurante Garzón in Uruguay © Maestranza

Otto Nan (49), medeoprichter van het Lloyd Hotel, heeft er een spannend leven bijgekregen. Met de Argentijnse sterrenchef Francis Mallmann zet hij een kookschool met hotel op in Garzón, Uruguay. 'Dit is geen vlucht.'

Otto Nan, medeoprichter van het Lloyd Hotel en Sweets Hotel in de brugwachtershuisjes, belandde twee jaar ­geleden per toeval in José Ignacio, het Saint-Tropez van Uruguay. "Een oude schoolvriend, Bart Roelofs, was er tien jaar geleden gaan wonen nadat hij zijn makelaarskantoor in Amsterdam had verkocht." 

"Ik was in Uruguay voor een optreden van mijn favoriete dj, Ricardo Villalobos, en ­besloot bij Bart op bezoek te gaan.