PS Stadsgids Bewaar

Lasagne ok, maar Pastai kan beter geen pasta's meer bezorgen

De lasagne is niet warm, maar vreselijk lekker.
De lasagne is niet warm, maar vreselijk lekker. © Monique van Loon

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer: Pastai.

Waar bestellen we?
Op de Jan Pieter Heijestraat is vorig jaar een Italiaans restaurant geopend: Pastai. De eigenaren komen uit Puglia en ik hoor niets dan lovende reacties. Als ik zie dat ze nu ook bezorgen, zorg ik voor een lege maag en twee vrienden die komen helpen met proeven.

Wat biedt het menu?
Zeven hoofdgerechten (waaronder spaghetti, ravioli, lasagne) en drie voorgerechten: burrata, bruschetta van de dag en een soep van de dag. Wat je krijgt wordt niet gespecificeerd. Wie bestelt er nu op de bonnefooi een soep, zonder te weten wat je precies krijgt?

Tijd om te kiezen.
Drie personen, dus drie verschillende hoofdgerechten: lasagne met een ragù van worstvlees, gnocchi met basilicumpesto en pappardelle al ragù. En als toetje een tiramisu. Schrik niet: alles bij elkaar kom ik op 53 euro uit. Dat is in een restaurant natuurlijk niet veel, maar nu ik vanuit huis bestel, lijkt het toch een flinke duit. Laten we hopen dat het goed is.

Toet toet!
Ik woon vlakbij, dus de fietser doet is er met twee minuten. Je zou zeggen dat het eten dan nog dampend heet is. Bummer: dat is het verre van.

Restaurant Pastai
Open ma-zo 17.00 tot 22.00 uur.
Bestellen via UberEats en Deliveroo.
Prijs €53 voor lasagne, pappardelle, gnocchi en tiramisu.
Aanrader De lasagne en tiramisu zijn lekker, maar de rest is echt ondermaats.

De goedkope kartonnen bakjes vliegen ook aan alle kanten open, dat helpt niet mee. Er zit verder ook niets bij: een servetje zou fijn geweest zijn. 

Proeven maar.
Laat ik beginnen met het positiefste: de lasagne is niet warm, maar vreselijk lekker. Goed knapperige bovenlaag - dus gelukkig niet in de magnetron opgewarmd - en vooral de dikke bechamelsaus kan me bekoren. De prijs (16 euro) is vele malen hoger dan bij concurrenten, maar ik vind het het wel waard.

Ik voel nu wat negatiefs aankomen...
Helaas wel. De zelfgemaakte pappardelle is een aanfluiting: lauw, te gaar en naar het vlees en de parmezaan moet je bijna zoeken, zo weinig zit er in. Het beetje ragù dat ik kan proeven, is droog en flauw. Zonde. Jammer genoeg word ik ook verre van vrolijk van de aardappelgnocchi, die net als de pasta te ver door­gekookt zijn.

En die pesto?
Ik geloof wel dat de basilicumpesto huis­gemaakt is, maar echt vers smaakt ie niet. Het lukt de enorme kwak burrata ernaast niet het geheel op te vijzelen. Gelukkig is de tiramisu heerlijk, maar ik zou Pastai aanraden geen pasta's meer te bezorgen, want ik weet zeker dat als ik in de zaak zelf ga eten, het vele malen beter is.

Honger gekregen? Lees hier meer bezorgtesten.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.