PS Stadsgids Bewaar

Gideon Italiaander XXL

Gideon Italiaander XXL, Bijlmerplein 719
Gideon Italiaander XXL, Bijlmerplein 719 © Lin Woldendorp

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: van-alles-wat-winkel Gideon Italiaander XXL.

Een dertig minuten durende zandloper. Blauwe slofjes. Ophangbare
kevers. Voetbalschoenen uit de jaren negentig met ijzeren noppen. Maar ook overhemden, likeuren, snijplanken, boeddha's en waterpistolen worden er verkocht. Wat kun je niet vinden bij Gideon Italiaander?

Al 37 jaar koopt de Amsterdamse ondernemer inboedels en partijgoederen op, om ze daarna weer snel in de verkoop te zetten. In de Bijlmer werd afgelopen zaterdag de vierde winkel in Amsterdam officieel geopend.

Gideon Italiaander XXL

Bijlmerplein 719
020 6180256
gideonitaliaander.nl

"We draaiden al een proefdag, maar het ging zo goed dat we niet meer zijn dichtgegaan," zegt winkelmanager Enrique Mujica Brito (30).

"Alles wat we neerzetten, wordt verkocht. We zijn continu bezig om de schappen te vullen."

Volle mandjes
Zijn telefoon gaat voor de derde keer af. "Is het wasrek van de buurvrouw meegenomen? Ik zorg ervoor dat het terugkomt." 

Het gaat om de inboedel van een klant die net is opgehaald. Het zijn spullen die niet naar de Bijlmer komen, maar naar de vestiging op de Havenstraat. In Zuidoost worden alleen nieuwe spullen verkocht. 

Ondertussen lopen klanten met volle mandjes door de winkel. Bij de kassa, waar de oranje blokken van vorige winkel Blokker nog te zien zijn, staat een lange rij. "Bijna niemand gaat hier weg zonder iets te kopen," zegt de manager nog snel, voordat hij de winkel terug inloopt om zijn collega's te helpen.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.