PS Stadsgids Bewaar

Feestje van de dag: nippen in de presidentiële suite

Andaz-general manager Gorka Bergareche en cocktailshakers Lorenzo Sgattone en Simone Bordignon. 'Did you try this cocktail already?' Jawel
Andaz-general manager Gorka Bergareche en cocktailshakers Lorenzo Sgattone en Simone Bordignon. 'Did you try this cocktail already?' Jawel © Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: The Chivas suite of discoveries.

Misschien is het niet iedereen opgevallen, maar we zitten midden in de Amsterdam Cocktail Week (ACW). Thuis leg ik een stevig bodempje en daarna meld ik me bij de Chivas Whisky Experience in het Andaz Hotel.

Met de lift word ik naar de 'presidential suite' gebracht. Onderweg vragen drie verschillende mensen: "Bent u al eens hier geweest?"

Niet in de presidential suite, nee.

Eenmaal daar vraagt Theor Verplancke of ik een drankje wil. "Of ben je on duty?"

Ik zeg dat ik hier ben voor de volle experience, dus whisky is vanavond mijn duty.

Daar is Martin Eisma al met het welkomstdrankje. "We beginnen met het begin van Chivas, het begin van de avond." 

Hij benoemt het smaakpalet: gember, lavendel, kruidnagel, limoen, groene appel.

Er zit ook drank in, toch?

"Zeker, Chivas 12. En wat cava om feestelijk binnen te komen."

Ik neem een slok en kijk om me heen. Veel kamers en banken en spiegels, een schitterend dakterras en een paar XXL-televisies. De suite staat vol met jongelui met verstand van mode.

Een Engelstalige jongeman stelt zich voor als brand activation manager. Owen Martin: "We proberen een jong publiek te bereiken. Whisky is toch traditioneel your dad's drink."

Ik snap de uitdaging.

Ik excuseer me. Als je de kans krijgt in een presidentiële suite naar het toilet te gaan, moet je dat niet laten liggen, vind ik. Dat is toch een soort Mile High Club.

Ik ben klaar voor de volgende experience.

Wat The Chivas suite of discoveries
Waar Andaz Hotel, Prinsengracht
Wie Gorka Bergareche, Martin Eisma, Owen Martin, Theor Verplancke, Annemiek van Broekhoven, Sjeazy Pearl
Wanneer woensdag 13 maart, 19.00 tot 23.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans kwam keurig thuis

Whisky is natuurlijk lekker, vol van smaak ook en die dingen, maar ik ben van nature een doordrinker. Bier, wijn, wodka en gin-tonic als de zon schijnt. Dat was het verder wel.

Whisky moet je nippen. Ik ben geen nipper.

Maar deze ronde is een cocktail met Chivas, gerijpt in eikenhouten vaten uit China en geserveerd met sodawater, citrus en een groen blaadje, sisho.

Iets te veel soda.

Gelukkig is daar Eisma weer. Hij heeft een cocktail met Chivas 15, met kersensiroop en balsamico­azijn en vooraf moet ik een koekje eten van kweepeer met wat kersenjam.

"Wat de kick geeft: een tinctuur van truffel, eekhoorntjesbrood, zout en cognac. Ja, het is een beetje cheffie allemaal."

Deze hoor je te drinken in de slaapkamer - met gouden sprei. Ik vind het prima allemaal en deze drinkt lekker door.

"Zullen we naar de badkamer gaan?" vraagt Eisma. 

Daar drinken we een Chivas 18, met een drupje zout om de smaak los te laten, zittend op de rand van een badkuip.

Dat is helemaal niet raar.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.