PS Stadsgids Bewaar

Escape verandert voor één avond in Studio 54

Oude tijden herleven in Club Escape.
Oude tijden herleven in Club Escape. © Club Escape

Mick Jagger, Grace Jones, Andy Warhol: allemaal sierden ze de roemruchte New Yorkse club Studio 54. Ter ere van de Nederlandse première van de film 'Studio 54' wordt Club Escape 15 oktober voor één avond omgetoverd tot de mythische club.

Onder de titel 'A Night At Studio 54' wordt eerst de door Matt Turnauer (Valentino: The Last Emperor) geregisseerde documentaire 'Studio 54' vertoond.

De film vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van de club die het toonbeeld van vrijheid, glamour en decadentie in het discotijdperk werd.

Andy Warhol
De première is enkel voor genodigden, maar tijdens het gezelligste gedeelte - het feestje - is iedereen welkom. Organisator Ton Poppes: "Verwacht ballonnen, confetti, Diana Ross en Andy Warhol look-a-likes en natuurlijk de vrije sfeer van Studio 54."

Voormalig Studio 54-dj Lenny Fontana zal samen met het Nederlandse dj-team UpgreatZ de muziek verzorgen en de Amsterdammers laten zien hoe ze eind jaren '70 in New York feestten.

De film 'Studio 54' is vanaf 18 oktober te zien in de bioscoop.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.