De Taghi Podcast

Ridouan Taghi spreekt, maar is dat slim?

Ridouan Taghi werd afgelopen week verhoord in de zaak 26Mandel, die draait om zijn neef Youssef Taghi. Hij noemde zijn eigen rol maar een spelletje, maar leverde intussen wel indirect bewijs tegen zijn neef Youssef.

Het Parool

Youssef Taghi, die ervan wordt verdacht in zijn rol als advocaat als doorgeefluik gefungeerd te hebben voor zijn zijn neef Ridouan, wil geen verder onderzoek naar mogelijk andere communicatielijnen uit de Extra Beveiligde Instelling in Vught, maakte zijn advocaat onlangs bekend. En dat was een opmerkelijke draai. Wouter Laumans: “Iedereen in de rechtbank denkt op dat moment: wat is hier aan de hand? En niemand weet het.”

“Wat er bij mij blijft hangen: dit is een familiekwestie die uiterst lastig is. Neef 1 en neef 2 zijn in elkaars vaarwater terechtgekomen en dat werd nu gladgestreken.”

Paul Vugts: “Wat ik opvallend vond: Ridouan Taghi zegt allerlei dingen die indirect bewijs leveren tegen Youssef Taghi. Zijn verweer: het was allemaal een spelletje om te testen of ik werd afgeluisterd. Maar hij bevestigt het wel. De rechtbank kan dat straks als bewijs gebruiken: zelfs Ridouan Taghi zegt dat Youssef Taghi het gedaan heeft.”

De Taghi Podcast Beeld -
De Taghi PodcastBeeld -

De Taghi Podcast

Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans praten over de recentste ontwikkelingen in het proces Marengo en de daaraan gelieerde processen. Beluister hier de eerdere afleveringen.

Vragen? Mail naar taghi@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden