Kunst & Media Bewaar

Nog meer juridische problemen voor Nikkie Plessen

Nog meer juridische problemen voor Nikkie Plessen
© ANP

De juridische problemen rond Nikkie Plessen stapelen zich op. De uitgever van het Amerikaanse blad Vogue heeft een kort geding aangespannen tegen het Nederlandse bedrijf achter de gelijknamige verzorgingslijn waar Nikkie het gezicht van is.

Eerder deze week werd Nikkie beschuldigd van plagiaat nadat ze dinsdagavond haar najaars- en wintercollectie voor 2013 had gepresenteerd in Amsterdam. Haar kledinglijn Nikkie zou kopieën bevatten uit de collectie van het label Zoe Karssen. Die laatste onderneemt juridische stappen tegen Nikkie.

Dinsdag 12 februari wordt de kwestie over Vogue uitgevochten tijdens een kort geding dat dient in rechtbank in Den Haag. Het moederbedrijf van Vogue, Advance Magazine Publishers uit New York, eist dat het Nederlandse bedrijf Remark stopt met het gebruik van de merknaam Vogue voor verzorgingsproducten die in de Nederlandse parfumerieën en drogisterijen te koop zijn. Nikkie is al ruim een jaar het gezicht van de beautylijn. Ze wil niet reageren.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse uitgever het bedrijf Remark voor de rechter sleept. Vorig jaar verloren de Amerikanen een soortgelijk kort geding over het gebruik van de merknaam Vogue.