DEN HAAG - ''Hiphop leidt niet tot een grimmige sfeer, maar juist tot verbroedering en respect.'' Het Haags Pop Centrum en ander Haagse organisaties die zich met muziek bezighouden houden daarom zondagavond een hiphopjam op het Skatepark Zuiderpark.

Verschillende rappers en acts treden op. Ook deelt de organisatie gratis snoep uit. Hiermee hopen zij te laten zien dat de Amerikaanse rapper Snoop Dogg alsnog op Parkpop moet kunnen optreden.

De rapper stond op het programma van het gratis festival in Den Haag op 27 juni, maar zijn komst werd donderdag op last van burgemeester, politie en justitie afgelast. Zij meldden het ''open en vriendelijke karakter'' van het gratis muziekevenement niet te kunnen garanderen als de rapper optreedt.

Volop in ontwikkeling

''Hiphop in Den Haag is volop in ontwikkeling. Het is een scene waar talent en respect de boventoon spelen. Het leidt tot verbroedering en wederzijds contact, ook waar dat soms niet mogelijk werd geacht. Hiphop brengt culturen bij elkaar en kan een bruggenbouwer zijn. Daarom wordt stigmatisering niet gewaardeerd door de Haagse hiphop scene en is een actie zoals zondag onvermijdelijk'', liet de organisatie vrijdag weten.

Volgens de organisatie van de hiphopjam loopt Parkop met zijn verwachte 500.000 bezoekers met de annulering van Snoop Dogg juist een fantastische act mis. (ANP)