Kunst & Media Bewaar

Musicallegende Kathryn Grayson overleden

Kathryn Grayson
Kathryn Grayson © UNKNOWN

LOS ANGELES - De Amerikaanse musicalster Kathryn Grayson is op 88-jarige leeftijd overleden in haar huis in Los Angeles. Dat maakte haar secretaresse donderdag bekend.

Grayson, vooral bekend door rollen in verfilmde musicals, zette in haar jeugd haar eerste stappen in de muziekwereld. Op 8-jarige leeftijd begon ze te trainen in de hoop ooit als sopraan aan de slag te kunnen gaan bij de opera. Studiobonzen die haar op 15-jarige leeftijd hoorden zingen, wisten Grayson echter over te halen om te tekenen voor een carrière in Hollywood.

''Als je aan opera's begint blijf je onbekend, maar ga de filmindustrie in en je zal nooit worden vergeten'', zou Hollywoodlegende Louis B. Mayer ooit tegen haar hebben gezegd. Dat weerhield de actrice er overigens niet van alsnog een succesvolle carrière als operazangeres te realiseren, nadat het muziekgenre in Hollywood in ongenade was gevallen.

Tijdens de hoogtijdagen van haar filmcarrière speelde ze naast sterren als Frank Sinatra, Gene Kelly en Ava Gardner. Ze is vooral bekend door haar rollen in films als Anchors Away (1945) en Showboat (1951). (ANP)