AMSTERDAM - De Kalvertoren, het bekende winkelcentrum in de Amsterdamse Kalverstraat, verandert de komende maanden in een popzaal. Het winkelcentrum geeft beginnende popbands uit de regio de kans zich te presenteren aan het winkelend publiek. Dat meldde de winkeliersvereniging van de Kalvertoren maandag.

De optredende muzikanten strijden om de eerste Kalvertorenpopprijs. De organisatie hoopt van Kalvertorenpop een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Vijftien beginnende pop- en rockbands uit de Randstad presenteren zich op de website van de winkeltoren. Bezoekers van de site bepalen welke negen acts tijdens de koopavonden op 18 maart, 22 april en 20 mei mogen optreden in het café in de Kalvertoren.

Een vakjury met Perquisite (Pete Philly & Perquisite), Joep Slenter (Winston Kingdom) en Jasper van Vugt (OOR) beoordeelt de bands. De drie acts met de meeste stemmen van publiek en jury winnen een optreden in het Amsterdamse café Winston Kingdom. Daar bepaalt het publiek de uiteindelijke winnaar van de Kalvertorenpopprijs. (ANP)