Amsterdam Bewaar

Modeketen Forever 21 opent eind 2013 deuren in Amsterdam

Het pand van Forever 21 krijgt een enorme glazen gevel.
Het pand van Forever 21 krijgt een enorme glazen gevel. © Architectenbureau ZZDP

De geruchtenmachine draaide al enige tijd op volle toeren, maar de kogel is nu dan echt door de kerk: de Amerikaanse modeketen Forever 21 gaat een winkel openen in Amsterdam. In het Rokin Plaza, gevestigd aan de Kalverstraat én het Rokin zal eind 2013 een flagship store van vijf verdiepingen de deuren openen. Inmiddels wordt al druk gewerkt in de 4.500 m2 grote ruimte die Forever 21 huurt.

Rokin Plaza, een van de grootste kantoorgebouwen in de binnenstad, staat sinds 2007 leeg nadat huurders als ING, Optiver en Air India naar elders vertokken. Alleen de winkelruimtes aan Rokin en Kalverstraat zijn nog verhuurd.

Het complex - begin jaren tachtig gebouwd op de plek van het afgebrande Hotel Polen - is twee jaar geleden door de Amsterdamse winkelinvesteerder Emmes voor 31 miljoen euro gekocht. Die zal het complex grondig verbouwen, waarna Forever 21 er in najaar 2013 zal intrekken.

Forever 21 is in 1984 opgericht in Los Angeles en is een van grootste modeketens in Amerika. De lowbudget-keten heeft wereldwijd meer dan 500 winkels en is momenteel druk bezig met het uitslaan van de vleugels in Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Forever 21 is overigens niet de eerste internationale modeketen die brood ziet in de Nederlandse markt. Primark is in onder andere Zaandam, Hoofddorp en Rotterdam een groot succes, Hollister heeft zijn komst aangekondigd en ook Topshop (heeft nu al een shop-in-shop bij SPRMRKT aan de Rozengracht) en Marks & Spencer worden op termijn verwacht. De Zweedse keten H&M is al vele jaren op meerdere locaties in de stad gevestigd. De meest in het oog springende winkel is echter de flagship store van zes verdiepingen op de Dam.