Binnenland Bewaar

Begrafenis Marlies van der Kouwe in Leusden

De herdenkingsbijeenkomst op Bonaire 23 okboter jl. Marlies wordt in Nederland begraven op begraafplaats Rusthof in het Utrechtse Leusden. Foto ANP/Marieke Serruys
De herdenkingsbijeenkomst op Bonaire 23 okboter jl. Marlies wordt in Nederland begraven op begraafplaats Rusthof in het Utrechtse Leusden. Foto ANP/Marieke Serruys © UNKNOWN

LEUSDEN - Marlies van der Kouwe, die in september op Bonaire werd vermoord, wordt donderdag op de begraafplaats Rusthof in Leusden begraven. Daaraan vooraf heeft in de rooms-katholieke kerk aan 't Zand in Amersfoort de uitvaartdienst plaats.

Dat hebben de ouders in een rouwadvertentie in Trouw meegedeeld. De 24-jarige werkte als apothekersassistente op het Antilliaanse eiland. Zij verdween in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september, nadat ze op weg naar huis van haar fiets was getrokken. Op 17 oktober werd haar lichaam gevonden. De 27-jarige Ryan P. heeft bekend, dat hij haar heeft gewurgd, toen hij haar tas probeerde te stelen.

Op 23 oktober werd op Bonaire een herdenkingsbijeenkomst voor Van der Kouwe gehouden. Haar ouders waren daarbij aanwezig. (ANP)