Amsterdam Bewaar

Liquidatie op de Hegeraatstraat in Osdorp

De grijze Volkswagen Polo waarin het slachtoffer werd gevonden, links onder de tent.
De grijze Volkswagen Polo waarin het slachtoffer werd gevonden, links onder de tent. © Hanna Bijl

Op de Hegeraatstraat in Osdorp is woensdagmiddag het lichaam gevonden van een man. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Het slachtoffer (26) speelde een rol in de liquidatiereeks die de afgelopen maanden veel Amsterdamse criminelen het leven kostte.

Hij werd woensdagmiddag gevonden door een buurtbewoonster, die hem aantrof op de bijrijdersstoel van een grijze Volkswagen Polo. Hij is door vuurwapengeweld om het leven gekomen.

De man werd in het hoofd geschoten. De politie gaat uit van een gerichte actie tegen het slachtoffer. Wanneer het slachtoffer is doodgeschoten, is nog niet bekend, maar de politie houdt er rekening mee dat de man mogelijk al enkele uren was overleden toen hij werd gevonden. Een buurtbewoonster zegt vannacht 'enkele doffe knallen' te hebben gehoord.

De forensische dienst van de politie doet onderzoek bij een aantal geparkeerde auto's op de kruising van de Hegeraatstraat en het Pisuissehof. De straat was tot laat in de avond afgezet.

Derde liquidatie
De liquidatie in Osdorp is de derde in drie weken waarbij Amsterdamse criminelen het doelwit waren. Op 18 augustus werd op de Borneokade in Amsterdam-Oost de Nederlands-Marokkaanse Derkiaoui van der Meijden (34) met veel kogels om het leven gebracht.

Van der Meijden werd gezien als huurmoordenaar, die nauwe contacten onderhield met Gwenette Martha. Van der Meijden zou ook één van de schutters zijn geweest bij de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt in december 2012, waarbij Youssef Lhkorf en Saïd El Yazidi werden doodgeschoten.

Vorige week werd in Benhavis, vlakbij Marbella, de 36-jarige Samir 'Scarface' Bouyakhrichan geliquideerd, toen hij een horecazaak verliet. Bouyakhrichan werd in veel Amsterdamse opsporingsonderzoeken genoemd, met name in verband met drugshandel. Hij werd daarvoor echter nooit veroordeeld. Bouyakhrichan stond bekend als een beroepscrimineel, maar het is niet duidelijk of hij een rol speelde bij de recente reeks liquidaties.

Klik hier voor een visueel overzicht van de oorlog in de Amsterdamse onderwereld.