Amsterdam Bewaar

Twee meisjes op oorlogspad slaan 16-jarige in elkaar bij zwembad

De verdachten bij de zwembadkassa
De verdachten bij de zwembadkassa © Politie

Een 16-jarig meisje is op 18 juni door twee andere meisjes in elkaar geslagen bij het Brediusbad in de Spaarndammerbuurt. Dat meldt de politie, die nog op zoek is naar de verdachten.

Bij het openluchtzwembad werd het meisje eerst lastiggevallen en bedreigd door twee jonge vrouwen, die in het gezelschap waren van twee jongens. Het leek met een sisser af te lopen; de heethoofdige dames duwden het meisje het water in en ze kreeg te horen 'dat ze haar nog wel zouden pakken'.

Na sluitingstijd spraken de twee jongens het meisje bij de uitgang van het zwembad aan. Ze fluisterden haar wederom toe dat ze 'haar nog wel zouden pakken'. Eenmaal bij de fietsenstalling bleek dit ook het geval. Daar begonnen de twee meisjes haar te duwen. Daarna werd het 16-jarige slachtoffer vastgepakt door een van de verdachten terwijl de ander haar meerdere malen in haar gezicht sloeg.

Het slachtoffer zakte in elkaar, maar kreeg alsnog een aantal trappen tegen haar hoofd en lichaam. Ze eindigde met een bloedneus, bulten, schaafwonden en blauwe plekken bij de politie.

De politie is op zoek naar de twee agressieve meisjes. Het eerste meisje is ongeveer 1.75 centimeter lang, heeft een fors postuur en een getinte huidskleur. Ze heeft halflang bruin kroesig haar en is tussen de 15 en 17 jaar oud. Ze droeg tijdens de mishandeling een blauwe katoenen jurk tot op haar enkels en een tongpiercing.

De tweede verdachte is kleiner van postuur, zo'n 1.65 centimeter lang en heeft lang zwart haar met bruine ogen. Haar wenkbrauwen liepen in elkaar over. Ze droeg een harembroek met tijgerprint en een zwarte piloten zonnebril.