Binnenland Bewaar

Van der Laan over Gerges: 'Zie je wel!'

Van der Laan over Gerges: 'Zie je wel!'
© UNKNOWN

'Zie je wel!' Dat was wat burgemeester Eberhard van der Laan dacht toen hij hoorde dat kickbokser Hesdy Gerges was gearresteerd.

Dat bekende Van der Laan donderdag in het AT5-programma Gesprek met de Burgemeester. 'Ik vond het geen mooie gedachte van mezelf, maar ik had hem wel.'

Gerges werd woensdagochtend op verzoek van de Belgische justitie gearresteerd. De K1-vechter wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in cocaïne.

De gemeenteraad gaat de Algemene Plaatselijke Verordening zo aanscherpen dat er kan worden opgetreden tegen de invloed van de onderwereld op de gala's. Organisatoren van de evenementen moeten onder andere een verklaring van goed levensgedrag kunnen overleggen. De burgemeester wil staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid) vragen de vechtgala's onder de werking van de Bibobwet te brengen, zodat hij ze bestuurlijk kan aanpakken.

Volgens de vechtsportwereld maakt de burgemeester daarmee de sport kapot. 'Maar het gaat me er niet om de gala's te verbieden, ik wil ze alleen maar schonen', aldus Van der Laan donderdag.

Bekijk de hele uitzending van Het Gesprek met de Burgemeester op AT5. (HET PAROOL/AT5)