Amsterdam Bewaar

Topvechter in cel om drugs

Hesdy Gerges deelt een trap uit tegen Ashwin Balrak, zelf in Rotterdam verdachte in een cocaïnezaak. Foto Bas Uterwijk
Hesdy Gerges deelt een trap uit tegen Ashwin Balrak, zelf in Rotterdam verdachte in een cocaïnezaak. Foto Bas Uterwijk © UNKNOWN

AMSTERDAM - Een arrestatieteam heeft vanmorgen weer een Amsterdamse kickbokskampioen van zijn bed gelicht. Hesdy Gerges (26), K1-wereldkampioen zwaargewicht, wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in 128 kilo cocaïne.

De topvechter werd in de vroege ochtend gearresteerd in zijn flat in Amsterdam-Noord, op verzoek van de Belgische autoriteiten, die zijn uitlevering zullen vragen.

Behalve Gerges werden nog vier verdachten gearresteerd. Op tien plaatsen zijn panden doorzocht: in Amsterdam, Zaandam, Badhoevedorp, Utrecht en Bilthoven. Daarbij zijn wapens, munitie, computers en telefoons in beslag genomen.

Gerges is de tweede Amsterdamse K1-kampioen in korte tijd die in de cel belandt. Zijn gewezen trainingsmaat en tegenstander Badr Hari zat enige tijd vast op verdenking van betrokkenheid bij het mishandelen van een portier van club Blinq bij het Leidseplein. Die zaak moet nog voor de rechter komen.

Gerges staat geboekt als één van de topvechters van It's Showtime, het vechtgala op 6 maart in de Sporthallen Zuid. De kans dat hij daar kan uitkomen, is minimaal.

Foto Bas Uterwijk

Lees vandaag meer in de krant