THEODOR HOLMAN

Mag een meisje van dertien de wereld rondreizen? Van mij wel. Dat kind is intelligent, geoefend, sterk, moedig en ambitieus.

Maar ze schijnt niet van Rouvoet (CU) en wat kinderbeschermers de zeilen te mogen hijsen. Ze beweren dat een meisje tussen haar veertiende en zestiende allerlei veranderingen doormaakt en een zeereis zou die 'negatief' kunnen beïnvloeden.
Veranderingen? Ze krijgen grotere borsten en ze leren jongens ongelukkig maken - dat tweede zou inderdaad door een zeereis negatief beïnvloed kunnen worden.

Een meisje van dertien bij ons in de buurt, vroeger, wilde een abortus omdat ze zich nog niet volwassen voelde. Mocht niet van de kerk. Moeder worden ja, de wereld rond zeilen nee.

Maar ik geef toe, soms moet je bij kinderen ingrijpen. Zo vind ik het uitstekend dat Balkenende het arrogante zoontje van de Majesteit dat zich gedraagt als een dertienjarige, onder curatele heeft gesteld, want dat deed hij toen hij Willem-Alexander vroeg 'afstand te creëren' tussen hemzelf en zijn vakantievilla in Mozambique. Willem-Alexander blijkt in zeven sloten tegelijk te zijn gelopen. Er wordt gesproken over fraude en omkoping, 'een investeerder nam de benen' en de architect 'maakte er een puinhoop van'.  
Prins Willem-Alexander als de bastaardzoon van koning Midas: alles wat Willem-Alexander aanraakt, verandert in troep.

Kijk, zo'n kind is nog niet volwassen - al is hij al in de veertig. En wanneer zo'n kind al van één huisje in Afrika een bende maakt, hoe moet dat dan als hij straks koning van heel Nederland wordt? Kunnen we hem dan ook onder curatele houden?
En bleef het nu maar bij die Afrikaanse hut. Willem-Alexander procedeerde ook tegen het Amerikaanse persbureau AP, dat foto's had gemaakt van de prinsesjes.

Die Amerikanen gaan door met procederen, als ze straks verliezen, maar wie zegt dat ze verliezen? Ze hebben het gelijk aan hun kant.

Dat is dan de zoveelste affaire. Zullen we Willem-Alexander op een voortdurende zeereis om de wereld sturen?