Amsterdam Bewaar

Behandeling zedenzaak wordt voortgezet in november

(VLNR) Officier van justitie mr. F. Dekkers, officier van justitie mr. M.C. Bienfait-van Kempen, rechter mr. M.J. Diemer, president van de rechtbank mr. F.G. Bauduin en rechter mr. G.M. Boekhoudt voor aanvang van het uitspreken van het vonnis in de Amsterdamse zedenzaak tegen Richard van O. en Robert M. in de rechtbank in Amsterdam.
(VLNR) Officier van justitie mr. F. Dekkers, officier van justitie mr. M.C. Bienfait-van Kempen, rechter mr. M.J. Diemer, president van de rechtbank mr. F.G. Bauduin en rechter mr. G.M. Boekhoudt voor aanvang van het uitspreken van het vonnis in de Amsterdamse zedenzaak tegen Richard van O. en Robert M. in de rechtbank in Amsterdam. © ANP

Het gerechtshof in Amsterdam begint op 15 november met het hoger beroep in de Amsterdamse zedenzaak. Dit meldt persbureau Novum.

Op 15 november houdt het gerechtshof een regiezitting. Hierin worden onder meer de onderzoekswensen van de verdediging en het OM besproken. Wanneer het hoger beroep inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Robert M. werd in 21 mei van dit jaar veroordeeld tot achttien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Zowel M. als het OM tekenden hoger beroep aan. M.'s advocaten lieten weten zes redenen te hebben om de zaak aan het gerechtshof voor te leggen.

De 28-jarige M. werd veroordeeld voor het seksueel misbruik van 67 kinderen.