Sport Bewaar

Vertrek De Haan dieptepunt in soap bij Heerenveen

Foppe de Haan (r) met trainer Marco van Basten in de dug-out van sc Heerenveen.
Foppe de Haan (r) met trainer Marco van Basten in de dug-out van sc Heerenveen. © ANP

In navolging van erevoorzitter Riemer van der Velde keert ook Foppe de Haan sc Heerenveen de rug toe. Het boegbeeld van de Friezen, tot vandaag actief als individueel trainer van Heerenveen, is de gang van zaken bij de club spuugzat. 'Ik wil niets meer te maken hebben met dit beleid'.

Bij het ooit zo rustige Heerenveen is het al maanden oorlog. Voorzitter Robert Veenstra kreeg het aan de stok met Van der Velde na een publicatie in het clubblad van de Friezen. Veenstra verweet de erevoorzitter ervan te zorgen voor onrust binnen de club. Het leidde uiteindelijk tot het vertrek van Van der Velde.

Foppe de Haan legt zijn werkzaamheden bij de club van trainer Marco van Basten uit onvrede over de onrust per direct neer, meldt Voetbal International vandaag. De Fries stond tussen 1985 en 2004 bijna twintig jaar als trainer voor de groep.

Afgelopen zondag verzamelden zich ruim duizend fans van Heerenveen bij het stadion om hun onvrede te uiten. De twee grootste supportersverenigingen van de club zegden in een open brief al het vertrouwen in de directie en raad van commissarissen op.

'Veenstra en rvc moeten weg'
Tegenover de Telegraaf geeft De Haan heeft tekst en uitleg over zijn vertrek bij sc Heerenveen gegeven. 'Robert Veenstra en de Raad van Commissarissen moeten opstappen', zo draait de oud-trainer er niet omheen.

'Ik vind dat er een neutrale commissie moet komen, waarin sponsors, supporters en de club vertegenwoordigd zijn. Binnen drie weken moet het onderzoek zijn afgerond', meent De Haan.