Sport Bewaar

Ajax contracteert 4 jeugdspelers

Yener Arica, de aanvoerder van Ajax A2. Ajax Images.
Yener Arica, de aanvoerder van Ajax A2. Ajax Images. © UNKNOWN

Ajax heeft 4 jeugdspelers gecontracteerd. De 19-jarige A-junioren Yener Arica, Chiel Kramer, Joël Ivo Veltman en Joeri de Kamps bereikten overeenstemming met de club.

Arica komt momenteel uit voor de A2 van Ajax. Hij is geboren in Istanbul en tekende een contract tot en met 30 juni 2013. De 19-jarige Hagenaar maakte onlangs zijn debuut bij Jong Ajax. 'Daar ligt het tempo hoger dan bij de A-junioren', weet hij inmiddels uit ervaring.

Doelverdediger Chiel Kramer, teamgenoot van Arica, zette dinsdag zijn handtekening onder het contract dat loopt tot en met 30 juni 2012. 'Het voelt heel goed. Het harde werken wordt op deze manier beloond, maar aan de andere kant, het begint nu pas', aldus Kramer.

De linksbenige verdedigende middenvelder Joeri de Kamps komt momenteel uit voor de A1 van Ajax. De Kamps is ontzettend trots op zijn nieuwe contract dat loopt tot en met juni 2013. 'Ajax betekent heel veel voor mij. Ik speel hier bijna mijn hele leven, ik ben er natuurlijk ontzettend blij mee. Ik zag dat veel jongens om mij heen contracten kregen. Dan vraag je je af: 'waar blijft mijn contract?' Dan moet je hard werken en niet opgeven.'

De rechtsbenige centrale verdediger Joël Veltman is de vierde jeugdspeler - uit eigen opleiding - die deze week tekende bij Ajax. Veltman zal de komende tijd niet op het veld verschijnen. Hij heeft zijn kruisbanden gescheurd en kan daarom maanden niet spelen. Vandaag wordt hij geopereerd. Veltman is erg blij met zijn contract tot en met juni 2013. 'Dit is natuurlijk prachtig. Hier spreekt vertrouwen uit, vertrouwen in de toekomst.'

Voor de 4 spelers is het hun eerste contract, dat ingaat op 1 januari 2011 bij Jong Ajax.