Amsterdam Bewaar

Noodbrug vervangt tijdens renovatie Brandweerbrug over Boerenwetering

De Brandweerbrug die de Hobbemakade en Ruysdaelkade verbindt, ter hoogte van de 1e Jacob van Campenstraat en de Honthorststraat. De noodbrug komt tien meter richting het noorden.
De Brandweerbrug die de Hobbemakade en Ruysdaelkade verbindt, ter hoogte van de 1e Jacob van Campenstraat en de Honthorststraat. De noodbrug komt tien meter richting het noorden. © Google Streetview

Tijdens renovatiewerkzaamheden aan de Brandweerbrug over de Boerenwetering plaatst stadsdeel Zuid tien meter verderop een noodbrug.

Dat heeft het dagelijks bestuur van het stadsdeel besloten. De noodbrug, toegankelijk voor fietsers en voetgangers, komt te liggen op een zinker. Dat is een riante buis waar kabels die nu nog in de Brandweerbrug zitten naartoe verhuisd worden. De noodbrug leunt op die zinker.

De renovatie van de huidige brug die de Hobbemakade en de Ruysdaelkade verbindt (ter hoogte van de 1e Jacob van Campenstraat), is onderdeel van de aanleg van de parkeergarage bij de Boerenwetering.

Renovatie start over één jaar
De bouw daarvan begint zoals vorige week bekend werd definitief in januari. In het najaar van 2016 moet vervolgens de renovatie van de Brandweerbrug beginnen en komt de noodbrug dus op zijn aangewezen plek liggen. Een jaar later moet het gehele project, zowel parkeergarage als gerenoveerde Brandweerbrug, opgeleverd worden.

Met de noodbrug is gehoor gegeven aan een oproep van een groep bewoners van De Pijp. Zij startten een petitie toen duidelijk werd dat de Brandweerbrug voor zeker tien maanden dicht zou gaan.