Amsterdam Bewaar

Het Vondelpark is nu een golfbaan

Het Vondelpark is nu een golfbaan
© UNKNOWN

Goedkoop is het niet, meedoen aan het Vondelpark Open. Een setje van drie kaartjes voor de negentiende editie van dit golftoernooi kost 1750 euro. Maar de opbrengst is dan ook voor een goed doel: het Vondelpark zelf, vertelt Remco Pot (33), voorzitter van de groep van zo'n tachtig vrijwilligers die het toernooi organiseert.

Van de opbrengst, die wordt geraamd op 25.000 euro, kunnen zestien nieuwe banken voor de Rozentuin in het park worden gekocht. 'Vorig jaar hebben we twaalf andere banken in het Rosarium vervangen,' zegt hij trots.
Opgeteld is er de afgelopen jaren 300.000 euro voor het park opgehaald. Pot is al twee jaar vrijwilliger bij het toernooi. Dit jaar leek het hem leuk en leerzaam om de leiding op zich te nemen. Volgens Pot is een initiatief als het golftoernooi belangrijk, omdat de overheid zich steeds meer terugtrekt. 'Dit extra geld kan helpen het park mooi te houden.'

Het toernooi is vooral bedoeld voor directeuren die het golftoernooi cadeau willen doen aan een zakenrelatie. Jort Kelder slaat de eerste slag. De baan bestaat uit achttien holes. Twee holes zijn pauzeplekken, waar een kopje koffie of een haring kan worden genuttigd. Na afloop is er een prijsuitreiking met netwerkborrel waarbij Dries Roelvink de muziek verzorgt.