Binnenland Bewaar

Recreanten schrikken van opgezette alligator in Amsterdamse Bos

Boswachter Pieter 'grijpt' de alligator.
Boswachter Pieter 'grijpt' de alligator. © Facebook Amsterdamse Bos

Een opgezette alligator heeft recreanten in het Amsterdamse Bos aan het schrikken gemaakt. Voorbijgangers zagen het 'dier' afgelopen maandag op een steiger in het bos liggen. Ze waarschuwden vervolgens de politie, waarna boswachters een kijkje gingen nemen.

Op de steiger bleek inderdaad een alligator te liggen, maar gelukkig ging het om een opgezet exemplaar. Boswachter Pieter heeft het dier vervolgens verwijderd. Echt of niet, Amsterdamse Bos spreekt op Facebook hoe dan ook van een 'heldhaftige daad'.

Men vermoedt dat het om een verlate 1 aprilgrap gaat. De mensen die het dier ontdekten waren daar in het begin echter niet zo zeker van. 'Het dier leek zo echt dat er zelfs met steentjes naar gegooid is om te kijken of het nog leefde', zo is te lezen op de Facebookpagina.

De opgezette alligator is inmiddels aangemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit omdat het een exotisch dier is. Het is nog niet duidelijk wat er met het dier gaat gebeuren, behalve dat het aangemerkt is als gevonden voorwerp.