Amsterdam Bewaar

Vondelpark Openluchttheater krijgt steun van artiesten en fans

Vondelpark Openluchttheater krijgt steun van artiesten en fans
© ANP

Het Vondelpark Openluchttheater, dat bekend staat om het gratis aanbod van muziek en podiumkunsten, wordt met sluiting bedreigd. De Kunstraad heeft de gemeente namelijk geadviseerd het instituut niet meer financieel te ondersteunen. Het theater heeft daarom de hulp ingeroepen van bekende artiesten.

'Ik mag spelen op de mooiste plekken in het land. Het Vondelpark Openluchttheater is daar zeker één van', zegt cabaretier Dolf Jansen in een filmpje gemaakt door het Openluchttheater. De cabaretier is niet de enige die voor de camera zijn steun betuigt, want tientallen bekende musici, acteurs en rappers laten middels een filmpje weten dat het theater open moet blijven.

Onder deze groep bevindt zich ook saxofoniste Candy Dulfer. 'Het is altijd mooi weer tijdens de shows van het Openluchttheater. Dat is een teken', aldus Dulfer. Volgens de muzikante is het theater onmisbaar voor Amsterdam. 'Hier gebeurt het allemaal. Er is verbroedering, goede muziek en een fijne sfeer.' Dulfer noemt het theater een traditie die niet verloren mag gaan.

Ook rapper Sef, actrice Hadewych Minis, zakelijk leider van het Grachtenfestival Harm Witteveen en acteur Peter Faber lieten van zich horen. Veel van de bekende Nederlanders hebben ooit gespeeld in het theater of komen er geregeld als bezoeker. Alle filmpjes die de organisatie maakte, zijn te zien op de website van het Vondelpark Openluchttheater.

Al eerder in de problemen
Het Openluchttheater verzorgt al sinds de jaren '70 elke zomer drie maanden lang en afwisselend programma van theater, dans, cabaret, jazz, stand-up comedy en muziek. Het theater kreeg al eens eerder te horen dat het de deuren moest sluiten, maar toen is dat eveneens met de steun van bekende Nederlanders voorkomen. De organisatie hoopt nu op hetzelfde effect.