Amsterdam Bewaar

Vliegenbos in de problemen; personeel 'onbeschofte afzetters' en beheerders 'geldgraaiers'

De camping bestaat dit jaar 100 jaar en dat werd afgelopen zomer gevierd met diverse activiteiten.
De camping bestaat dit jaar 100 jaar en dat werd afgelopen zomer gevierd met diverse activiteiten. © Jean-Pierre Jans / www.jeanpierrejans.nl

Camping Vliegenbos in Amsterdam-Noord kampt met sterk slinkende bezoekersaantallen. Het stadsdeel onderzoekt of privatisering wellicht het tij zou kunnen keren. Dit jaar zijn bijna de helft minder tentkampeerders naar het Vliegenbos gekomen dan in 2011. De dertig blokhutten werden twintig procent minder verhuurd. Het aantal campers bleef gelijk.

De cijfers zijn opvallend omdat andere stadscampings dit jaar juist meer bezoekers hebben gekregen. Vliegenbos kampt nu met een tekort van ruim een ton op de exploitatie. Stadsdeel Noord, eigenaar van de camping, wijt de sterk verminderde populariteit aan de voorzieningen op de camping. Die zouden niet meer voldoen aan de eisen van de moderne campingbezoeker.

Geldgraaiers
De camping krijgt op populaire reissites als zoover.nl en tripadvisor.com slechts een krappe voldoende. De ligging, rustig en toch dichtbij het centrum, wordt geprezen, maar de beoordelingen over de prijs-kwaliteitverhouding en de service is opvallend negatief. Zo noemt een bezoeker uit Brussel het personeel 'onbeschofte afzetters'. Een Engelse bezoeker kwalificeert de beheerders als 'geldgraaiers' nadat hij een uur te laat van de camping was vertrokken en daarom dertig euro moest bijbetalen.

Lees vandaag meer in Het Parool.