Amsterdam Bewaar

Vergunningen afgegeven voor evenementen die tegelijk plaatsvinden

Breakdancers tijdens een eerdere editie van het Straatartiestenfestival.
Breakdancers tijdens een eerdere editie van het Straatartiestenfestival. © Amaury Miller / www.amaurymiller.nl

Stadsdeel Centrum heeft per ongeluk twee evenementen vergund die tegelijkertijd en op dezelfde plek staan gepland. Het gaat om het Straatartiestenfestival en het Magic Circus die allebei vanavond op het Amstelveld rond zeven uur van start zouden gaan. Een woordvoerder van het stadsdeel spreekt van een menselijke fout: 'Er heeft iemand bij ons niet goed zitten opletten'.

Hoewel het Straatartiestenfestival als eerste een vergunning had gekregen, was het niet mogelijk om het circus te laten vertrekken van het Amstelveld. Na overleg met beide partijen is besloten om de avondvoorstelling van het circus  af te lasten. Daardoor kan het Straatartiestenfestival gewoon doorgaan.

Maurice Veldkamp, directeur van het Magic Circus betreurt het dat het Straatartiestenfestival in de knel dreigde te komen, maar denkt dat het probleem nu is opgelost: 'Wij hebben een deel van onze wagens verplaatst zodat er  genoeg ruimte is voor het festival. En bij regen kunnen enkele artiesten naar onze tent uitwijken.'

In mei moest het circus al haar voorstellingen in Broek in Waterland aflasten, ook door fouten in de vergunningverlening.

Lees vandaag meer in Het Parool.