Amsterdam Bewaar

Melkweg wijdt expositie aan Halbe Zijlstra

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra.
Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra. © ANP

Cultureel centrum De Melkweg in Amsterdam wijdt de komende 2 maanden een expositie aan staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur). Het podium voor muziek, dans en theater hoopt met de politiek-journalistieke tentoonstelling 'de mens achter de staatssecretaris' te onthullen, liet een zegsman weten.

'Hij drukt een enorm stempel op de Nederlandse cultuursector', stelt de woordvoerder. 'Maar we weten maar vrij weinig van hem. Dat maakt Zijlstra volgens ons een interessant onderwerp om een expositie over op te zetten.' De tentoonstelling velt nadrukkelijk geen oordeel over de bewindsman, beklemtoont De Melkweg.

Wat er exact in de expositie 'HALBE' wordt getoond, wil het cultureel centrum nog niet zeggen. De woordvoerder voegt er overigens aan toe dat het 'wel degelijk een serieuze journalistieke tentoonstelling is, waarin we tonen hoe zijn opvattingen hebben geleid tot zijn beleidsvisie op cultuur'.

HALBE opent vrijdag zijn deuren in De Melkweg en is tot en met 21 augustus te zien. De staatssecretaris zelf is uitgenodigd voor de opening, maar heeft nog niet laten weten of hij komt.

De woordvoerder van Zijlstra liet vanavond weten dat de staatssecretaris geen reactie geeft op het initiatief.