Sport Bewaar

Ajacied ontslagen na trekken pistool

Foto ANP
Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De aan Almere City FC verhuurde Ajacied René Osei Kofi is op staande voet ontslagen nadat hij woensdag een medespeler met een pistool had bedreigd.

Voorafgaand aan de training van woensdag kreeg Osei Kofi ruzie met een teamgenoot. Hierop liep hij naar zijn auto, keerde terug met een pistool en zette dat tegen het hoofd van teamgenoot Christian Ghandu.

Na dat voorval zegde Almere City per direct de huurovereenkomst op en bracht Ajax daarvan op de hoogte. ''Wij hebben de door Almere opgegeven reden geverifieerd en vervolgens besloten dat dit reden was voor ontslag op staande voet,'' zegt Miel Brinkhuis, woordvoerder van Ajax. Inhoudelijk wil hij niet op de zaak ingaan. Dat is in verband met mogelijke procedures gebruikelijk bij ontslagen spelers.

De bedreigde speler heeft vooralsnog geen aangifte gedaan.

De achttienjarige Osei Kofi kwam in 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. In 2008 tekende hij een contract tot half 2011. In het kader van het samenwerkingsverband tussen Ajax en Almere City, het voormalige Omniworld, speelde Osei Kofi dit seizoen op huurbasis in de eerste divisie. Hij debuteerde op 13 augustus in de thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. (HET PAROOL)