Binnenland Bewaar

Andreaspenning voor Mister B.-eigenaar Wim Bos

Eigenaar van winkelketen Mister B. Wim Bos is gisteravond op zijn verjaardag verrast door wethouder Udo Kock, die hem de Andreaspenning van de gemeente Amsterdam aanbood.

Bos opende de eerste vestiging van zijn handel in rubberen seksartikelen in 1994 en heeft zich bovendien jaren ingezet voor de LHBT-gemeenschap in Amsterdam. ' Bos was zichtbaar geroerd door het bezoek van de wethouder: 'Ik vind het geweldig. Ik zou haast zeggen onverdiend. Ik vind normaal wat ik in mijn leven gedaan heb, ik heb zoveel meegemaakt wat mij gevormd heeft. Laten we open zijn voor iedereen, houdt dat vast. Ik had het niet verwacht. Heel eerlijk gezegd zag ik op de printer iets over een penning, ik denk, nou ja dat zal wel, maar hieraan heb ik absoluut niet gedacht.'

'Wim Bos doet al zijn hele leven niets anders dan de Amsterdamse vrijzinnigheid uitdragen', verklaarde wethouder Kock de uitreiking tegenover AT5. 'Hij is ook een heel succesvol ondernemer maar heeft dat altijd ten dienste gesteld van anderen. De Andreaspenning is meer dan verdiend.